Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Žilina chce odštartovať novú sezónu víťazstvom

Futbalisti MŠK Žilina Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V gruzínskom Kutaisi bude zverencom trénera Adriána Guľu súperom domáce Torpedo.

Kutaisi 3. júla (TASR) - S predsavzatím predviesť ofenzívny futbal a odohrať súboj bez inkasovaného gólu idú futbalisti MŠK Žilina do štvrtkového prvého zápasu 1. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014. V gruzínskom Kutaisi bude zverencom trénera Adriána Guľu súperom domáce Torpedo.

"Šošoni" po krátkej letnej príprave už v pondelok večer odleteli do Gruzínska, v utorok a v stredu na kvalitnom trávniku tréningového centra domáceho tímu absolvovali tréningové jednotky. "Žlto-zelení" sa chcú pripraviť tak, aby vo štvrtok odštartovali dobrým výsledkom a hrou novú sezónu.

"Pocity sú pred premiérou také isté ako pred každým ligovým zápasom, aj keď toto bude dôležité stretnutie. Podstata je v tom, aby sme tie veci, ktoré dokážeme ovplyvniť fungovali a na to sa aj zameriame. Chalani si tu uvedomujú aké podmienky majú doma a ako je tam o nich postarané. Pripravovali sme sa na to, aby sme boli ostražití vo veciach, ktoré nás tu môžu čakať. Niekedy, ako sa hovorí, hladný vlk lepšie hryzie a my chceme dokázať, že sme pripravení a odmakať zápas na 100 percent," citoval oficiálny web 6-násobného majstra trénera Adriána Guľu.

Žilinský realizačný tím má najbližšieho súpera zmapovaného: "V Kutaisi majú skúseného španielskeho trénera, ktorý prešiel akadémiou v FC Barcelona, a preto vštepuje ich herný štýl aj svojim zverencom. Mužstvo hrá slušný kombinačný futbal s prečísleniami v stredovej zóne. Vieme však, že je to aj zraniteľné mužstvo. Pred našich hráčov postavíme spôsob hry, ktorým môžeme tohto súpera poraziť. Jedna vec je však niečo hráčom povedať a niečo iné je, ako to oni zoberú a ako to budú demonštrovať na ihrisku," doplnil slovenský kormidelník.

"Cesta bola dlhá, ale tréning nás nakopol. Je v každom z nás, ako sa pripraví, a ak budem chytať, budem sa snažiť maximálne mužstvu pomôcť. V príprave sme mali dobrých súperov a ja verím, že to zúročíme vo štvrtkovom zápase," dodal brankár Martin Dúbravka.

Stretnutie FC Torpedo Kutaisi - MŠK Žilina sa hrá vo štvrtok o 21.00 miestneho času (19.00 SELČ). Zápas povedie ako hlavný rozhodca Domagoj Vučkov z Chorvátska. Odveta v Žiline je na programe vo štvrtok 11. júla (17.30 h).

1. zápas 1. predkola EL 2013/2014, štvrtok 4. júla, 19.00 SELČ:

FC Torpedo Kutaisi – MŠK Žilina

/rozhoduje: Vučkov (Chorv.)/

(odveta je na programe 11. júla o 17.30)