Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Muguruzová Blancová je prvou semifinalistkou dvojhry na Roland Garros

Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová. Foto: TASR/AP

Muguruzová postúpila medzi elitné kvarteto na antukovom vrchole sezóny prvýkrát. V priebehu celého turnaja stratila doposiaľ iba jediný set.

Paríž 1. júna (TASR) - Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo štvrťfinále si ako nasadená štvorka poradila s Američankou Shelby Rogersovou 7:5, 6:3. V dueli o postup do finále nastúpi proti Austrálčanke Samanthe Stosurovej, ktorá zdolala Bulharku Cvetanu Pironkovovú 6:4, 7:6.

Muguruzová postúpila medzi elitné kvarteto na antukovom vrchole sezóny prvýkrát. V priebehu celého turnaja stratila doposiaľ iba jediný set - v 1. kole so Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou. Proti Rogersovej mala v prvom sete manko brejku, v koncovke však dominovala. V druhom dejstve Američanka síce vyrovnala z 0:3 na 3:3, ďalšie tri gemy sa však stali korisťou zverenky francúzskeho trénera Sama Sumyka.

Vlaňajšia wimbledonská finalistka priznala, že tohtoročný "upršaný" Roland Garros dáva hráčkam zabrať. "Počasie spôsobilo veľa problémov nám i organizátorom. Ja sa však snažím sústrediť na svoj tenis. Nebol to jednoduchý zápas, súperka veľmi dobre servovala a hrala od základnej čiary. Som rada, že som dnes zachránila česť španielskeho tenisu," uviedla v prvom rozhovore priamo na kurte.

Stosurová prehrávala v prvom sete duelu s Pironkovovou 2:4 a 0:40, v tajbrejku druhého dejstva 1:5, no vždy dokázala otočiť nepriaznivý vývoj. Šampiónka US Open z roku 2011 ťažila z kvalitného forhendu, účinne využívala slajz i stopbaly. Pironkovová v dôležitých momentoch stratila úderovú istotu, v dlhých výmenách od základnej čiary sa nechala zatlačiť.

Austrálčanka mala z víťazstva nad Pironkovovou veľkú radosť. "Milujem tento kurt, na dvorci Philippa Chatriera si to užívam. Každý deň v Paríži je iný, počasie sa mení. Mám rada rýchlejšie povrchy, no som šťastná, že som to zvládla aj na tomto pomalšom. Proti Muguruzovej Blancovej očakávam veľmi ťažký zápas. Garbine patrí medzi 3-4 najlepšie hráčky na antuke. Budem sa snažiť čo najlepšie na ňu pripraviť," uviedla Stosurová v rozhovore s bývalým francúzskym tenistom Fabricom Santorom.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Samantha Stosurová (21-Austr.) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 6:4, 7:6 (6), Garbine Muguruzová Blancová (4-Šp.) - Shelby Rogersová (USA) 7:5, 6:3