Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Djokovič porazil obhajcu Wawrinku, v piatom sete mu uštedril kanára

Svetová jednotka Novak Djokovič. Foto: TASR

Druhé semifinále mužskej dvojhry bolo ťahákom piatkového programu v Melbourne Parku.

Bratislava 30. januára (Teraz.sk) – Finále dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne obstarajú britský tenista Andy Murray a jeho srbský kolega Novak Djokovič. Rozhodlo o tom piatkové druhé semifinále, v ktorom Djokovič nasadený ako číslo 1 zdolal švajčiarskeho obhajcu trofeje Stana Wawrinku po päťsetovej bitke 7:6 (1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.



Prvý set druhého semifinále bol dlho vyrovnaný. Obaja tenisti si držali svoje podanie, rozhodnúť tak musel až tajbrejk. Djokovič hneď v úvode zobral švajčiarskemu súperovi obe podania a napokon skrátenú hru vyhral hladko 7:1. V druhom dejstve mal navrch Wawrinka, ktorý spresnil hru a vytrvalou útočnou hrou sa mu podarilo prelomiť Srbovu defenzívu.

V rovnakom duchu sa niesli aj ďalšie dva sety. Wawrinka sa presadzoval silovou hrou, Djokovič vracal takmer každý úder a chyboval iba minimálne. Rozhodnutie napokon priniesol až piaty set. V druhej hre záverečného dejstva Srb zobral Švajčiarovi podanie a brejk následne potvrdil pri svojom servise. Wawrinkovi nevyšiel ani kľúčový štvrtý gem, ktorý získal opäť jeho súper a utvoril si rozhodujúci náskok. Djokovič napokon v piatom sete uštedril svojmu sokovi nepopulárneho "kanára" a postúpil do finále, kde si zmeria sily s Murraym. Zároveň sa pokúsi stať sa prvým mužom v modernej ére Australian Open, ktorý získa v Melbourne Parku päť majstrovských titulov.

Muži - dvojhra - semifinále:
Novak Djokovič (1-Srb.) - Stan Wawrinka (4-Švajč.) 7:6 (1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0