Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Murray po postupe do semifinále: Bolo to fyzicky náročné

Britský tenista Andy Murray Foto: TASR/AP

Brit sa stal tretím semifinalistom mužskej dvojhry na Australian Open.

Melbourne 27. januára (TASR) - Britský tenista Andy Murray sa stal tretím semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo štvrťfinále ako nasadená dvojka zvíťazil nad osmičkou "pavôka" Španielom Davidom Ferrerom v štyroch setoch 6:3, 6:7 (5), 6:2, 6:3.

Za stavu 3:1 v treťom dejstve zápas prerušili pre blížiacu sa búrku a dohrávalo sa pod zatiahnutou strechou. V dueli o postup do svojho piateho melbournskeho finále nastúpi rodák zo škótskeho Dunblane v piatok proti víťazovi súboja medzi Kanaďanom Milošom Raoničom a Francúzom Gaelom Monfilsom.

Murray označil duel s Ferrerom za fyzicky veľmi náročný. "Bolo tam veľa dlhých výmen, obaja sme sa poriadne nabehali. Začiatok zápasu poznačilo veterné počasie. Ťažko povedať, komu viac prospelo zatiahnutie strechy v treťom sete. Ja som musel po pauze potvrdzovať brejk na 3:1, čo nebolo jednoduché. Možno by bolo výhodnejšie, keby som bol v tomto geme na returne, no našťastie som to zvládol. V semifinále očakávam boj. Raonič je dominantný na servise, no čoraz viac chodí do kurtu a na sieť. Monfils hrá veľmi dobre od základnej čiary," povedal Brit v prvom pozápasovom interview s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

Olympijského šampióna z Londýna 2012 potešil postup Johanny Kontovej do semifinále ženského singla. "Johanna podáva na tohtoročnom Australian Open úžasné výkony. Vyradila niekoľko nasadených hráčok. Dnes vo štvrťfinále proti čínskej kvalifikantke Šuaj Čang bola vari prvýkrát v úlohe favoritky a zvládla ju veľmi dobre. Som na ňu hrdý rovnako ako na môjho brata Jamieho, ktorému sa darí vo štvorhre," dodal Murray. Ferrer, ktorý až do stredajšieho zápasu nestratil na turnaji ani set, vďaka štvrťfinálovej účasti preskočí vo svetovom rebríčku ATP Čecha Tomáša Berdycha i Japonca Keiho Nišikoriho.

muži - dvojhra - štvrťfinále:
Andy Murray (2-V. Brit.) - David Ferrer (8-Šp.) 6:3, 6:7 (5), 6:2, 6:3