Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Murray vstúpil do Turnaja majstrov úspešne, na úvod zdolal Berdycha

Andy Murray Foto: TASR/AP

Vo večernom dueli A-skupiny nastúpia proti sebe staronový líder svetového rebríčka ATP Srb Novak Djokovič a vlaňajší finalista Masters Francúz Jo-Willfried Tsonga.

Londýn 5. novembra (TASR) - Britský tenista Andy Murray úspešne vstúpil do Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne. Šampión US Open zdolal v otváracom zápase prestížneho podujatia ako nasadená trojka päťku "pavúka" Čecha Tomáša Berdycha za 2:15 h v troch setoch 3:6, 6:3 a 6:4. Vo večernom dueli A-skupiny nastúpia proti sebe staronový líder svetového rebríčka ATP Srb Novak Djokovič a vlaňajší finalista Masters Francúz Jo-Willfried Tsonga.

Murraymu nevyšiel začiatok zápasu s Berdychom, robil príliš veľa nevynútených chýb a nedokázal premieňať brejkbaly. Od stavu 2:1 v druhom sete však rodák zo škótskeho Dunblane prevzal taktovku do svojich rúk. Murray pridal na agresivite, výrazne zlepšil podanie i returny a dokázal Berdycha pretlačiť aj v dlhých výmenách od základnej čiary. V treťom sete si zlatý olympijský medailista z Londýna po rýchlom brejku vybudoval náskok 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenil pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal a vyrovnal vzájomnú bilanciu s Berdychom na 4:4.

"Podával veľmi dobre, hlavne v prvom sete. V druhom a treťom začal chybovať pri prvom podaní a ja som si vytváral šance. To mi pomohlo, našiel som cestu k agresívnej hre," uviedol Murray.



A-skupina:



Andy Murray (3-V.Brit.) - Tomáš Berdych (5-ČR) 3:6, 6:3, 6:4