Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Myjava hlási ďalšie posily, prišli Slančík aj Karlík

Fabián Slančík Foto: TASR/Dušan Hein

Dvadsaťštyriročný Slančík naposledy pôsobil v brnenskej Zbrojovke, predtým aj v Dukle Banská Bystrica.

Myjava 29. júla (TASR) - Aktuálny líder fortunaligovej tabuľky Spartak Myjava sa posilnil o ďalších dvoch hráčov. V stredu ráno podpísali zmluvy o ročnom hosťovaní s následnou opciou na prestup útočník Fabián Slančík a obranca Karol Karlík, informoval klubový web.

Dvadsaťštyriročný Slančík naposledy pôsobil v brnenskej Zbrojovke, predtým aj v Dukle Banská Bystrica. "Určite by som rád hral vo vyššej polovici tabuľky a zasahoval pravidelne do zápasov, lebo v Brne som veľa možností nedostal. Takže chcel by som reštartovať kariéru. Myslím si, že príchod do Myjavy je pre mňa dobrý krok," uviedol Slančík.

Minimálne do konca júna 2016 bude hráčom Spartaka aj 29-ročný zadák Karlík, ktorý môže hrať aj v strede poľa. Prichádza z nemeckého Chemnitzeru, legionárčil i v rumunskom Otelule Galati či vo Vysočine Jihlava. "Dojmy sú pozitívne. Bol som tu na niekoľkých tréningoch a tréneri, kabína i vedenie na mňa urobili pozitívny dojem. Som spokojný, že tu môžem byť. Chcem sa presadiť do základnej zostavy, pomôcť tímu a tým aj sebe. A hlavne potešiť fanúšikov. Arnold Šimonek a Vlado Kukoľ mi hovorili pozitívne veci o Myjave. Teraz sem prišli kvalitní hráči a myslím si, že Myjava môže patriť medzi štyri, päť najlepších mužstiev v lige," tvrdí Karlík.

Myjava mala excelentný štart do ligovej sezóne. V ouvertúre zdolala doma trnavský Spartak 4:2 a v druhom kole vydolovala mimoriadne cenné tri body víťazstvom na pôde Slovana Bratislava 1:0, čo znamená prvé miesto v tabuľke o skóre pred D. Stredou, Skalicou a Trenčínom.