Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Na behoch ČSOB maratónu očakávajú viac ako 10-tisíc účastníkov

Ilustračné foto Foto: TASR/pa

Na 11. ročník organizátori tentoraz nepozvali zahraničných bežcov, najmä z Kene, a prichádzajú s novou filozofiou.

Bratislava 14. marca (TASR) - Organizátori 11. ročníka ČSOB Bratislava maratónu (v nedeľu 3. apríla) očakávajú, že na vypísaných siedmych behoch po prvý raz v histórii podujatia prekročia hranicu 10.000 účastníkov.

"K dnešnému dňu je prihlásených 8440 bežcov. Verím, že prihlášky ešte pribudnú, je reálne, že dosiahneme účasť 10.500 až 11.000 bežcov," uviedol na pondelňajšej tlačovej konferencii na radnici v Primaciálnom paláci riaditeľ ČSOB maratónu Jozef Pukalovič a informoval aj detailne: "Na maratón je prihlásených 1294 bežcov, na polmaratón 2691, do štafiet 1489, na 10 km 969, míliarov máme 1227, detí 725 a lezúňov 45." Európska atletika (EA) udelila bratislavskému maratónu päťhviezdičkové ocenenie European Athletics Quality Road Race.




Na 11. ročník organizátori z BE COOL, s.r.o. v spolupráci s OZ Bratislavský maratón tentoraz nepozvali zahraničných bežcov, najmä z Kene, a prichádzajú s novou filozofiou: "Chceme, aby víťazili slovenskí atléti, aby si to užívali a cítili sa dobre. Spolu so Slovenským atletickým zväzom sme sa zhodli na myšlienke, aby aj týmto spôsobom slovenská atletika napredovala, aby sme podporili slovenských bežcov," povedal výkonný riaditeľ ČSOB Bratislava maratónu Peter Pukalovič a J. Pukalovič dodal: "Triezvo sme zhodnotili uplynulých desať ročníkov a aktuálny stav. Pokiaľ by sme tlačili na výkony a časy, je to otázka peňazí. Balík peňazí nie je nafukovací." Samozrejme, organizátori prihlášky zo zahraničia prijímajú, z celkového počtu prihlásených je takmer 2000 zo zahraničia. Ich účasť bude prínosom aj pre cestovný ruch v Bratislave.

K určitým zmenám príde na trase maratónu, ktorá bude viac situovaná do centra mesta a nábrežia, pričom štart a cieľ zostáva v areáli Eurovea. Opäť budú pripravení bežci-vodiči na tempo pre dosiahnutie určitých časov v maratóne a polmaratóne, pribudnú aj na beh na 10 km.

Program hlavných behov na 11. ročníku ČSOB Bratislava maratónu:

sobota 2. apríla:
14.00 minimaratón
16.00 beh na 10 km

nedeľa 3. apríla:
10.00 maratón, polmaratón (majstrovstvá SR), štafetový beh
12.45 vyhlásenie výsledkov hlavných behov