Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vo finále štvorhry v Trnave triumf Škamlovej s Janiovou

Na snímke slovenská tenistka Chantal Škamlová. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Česká tenistka Karolína Muchová a Ruska Jekaterina Alexandrovová sa stretnú vo finále dvojhry na desaťtisícke EMPIRE Women's Indoor 2016 v Trnave.

Trnava 13. februára (TASR) - Česká tenistka Karolína Muchová a Ruska Jekaterina Alexandrovová sa stretnú vo finále dvojhry na desaťtisícke EMPIRE Women's Indoor 2016 v Trnave. Muchová v semifinále vyradila Slovenku Chantal Škamlovú 2:6, 6:3, 7:6 (3), v rozhodujúcom sete otočila z 1:5. Alexandrovová si poradila s ďalšou domácou hráčkou Rebeccou Šramkovou 7:6 (4), 7:6 (2).

O titul vo štvorhre zvíťazil najvyššie nasadený maďarsko-slovenský pár Réka-Luka Janiová, Chantal Škamlová nad slovensko-českou dvojicou Lenka Juríková, Tereza Malíková 6:3, 2:6, 10:7. „Pre mňa bolo ísť na štvorhru po prehratom singli veľmi ťažké na psychiku, veď som vo dvojhre viedla 5:1 v treťom sete. Snažila som sa vo štvorhre neklesať po mentálnej stránke, ale hralo sa mi veľmi zle. Som rada, že sme to aj napriek tomu zvládli, Réka ma podržala. V dôležitých momentoch hrala dobre,“ povedala pre oficiálnu stránku turnaja Škamlová o finále debla.

Slovenka pridala aj hodnotenie celého turnaja. „Som sklamaná, chcela som ísť do finále singla. Hlavne, keď sa hrá turnaj doma. Keď som videla zoznam hráčok, ktoré tu štartovali, skôr mi to pripadalo ako 25-tisícový turnaj,“ uzavrela Škamlová.

Dvojhra - semifinále:
Karolína Muchová (4-ČR) - Chantal ŠKAMLOVÁ (7-SR) 2:6, 6:3, 7:6 (3)
Jekaterina Alexandrovová (2-Rus.) - Rebecca ŠRAMKOVÁ (7-SR) 7:6 (4), 7:6 (2)

štvorhra - finále:

Réka-Luka Janiová, Chantal ŠKAMLOVÁ (1-Maď./SR) - Lenka JURÍKOVÁ, Tereza Malíková (SR/ČR) 6:3, 2:6, 10:7.