Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Na finále bude viacero politických lídrov vrátane oboch prezidentov

Francúzsky prezident Francois Hollande Foto: TASR/AP

Nedeľňajšie finále futbalových majstrovstiev Európy medzi Francúzskom a Portugalskom navštívia aj prezidenti oboch krajín.

Saint-Denis 10. júla (TASR) - Nedeľňajšie finále futbalových majstrovstiev Európy medzi Francúzskom a Portugalskom navštívia aj prezidenti oboch krajín. Na VIP zozname, ktorý zverejnila Európska futbalová únia (UEFA), nechýbajú ani ďalší politickí lídri z rôznych kútov sveta. Informovala agentúra DPA.

V čestnej lóži štadióna v Saint-Denis bude mať miesto prezident organizátora šampionátu Francois Hollande ako aj portugalská hlava štátu Marcelo Rebelo de Sousa. Sprevádzať ich budú premiéri oboch krajín - Francúz Manuel Valls i Antonio Costa. Zo svetových politických lídrov si finále kontinentálneho šampionátu nenechajú ujsť napríklad prezident Juhoafrickej republiky Jacob Zuma, maďarský premiér Viktor Orbán, monacké knieža, princ Albert, či predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz.

Svetovú futbalovú komunitu bude zastupovať prezident FIFA Gianni Infantino. Pozvánku na finále dostal aj bývalý prezident UEFA Michel Platini, jeho účasť v Saint-Denis sa ale neočakáva.