Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Na hokejbalovom šampionáte v Zugu opäť aj exotické krajiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kongres Medzinárodnej hokejbalovej federácie určil za dejisko MS 2017 české mesto Pardubice. Českí organizátori tak po roku 2009 opäť usporiadajú svetový šampionát, ktorý sa vtedy konal v Plzni.

Pardubice 29. januára (TASR) - Kongres Medzinárodnej hokejbalovej federácie (ISBHF) určil za dejisko MS 2017 české mesto Pardubice. Českí organizátori tak po roku 2009 opäť usporiadajú svetový šampionát, ktorý sa vtedy konal v Plzni.

Ďalším bodom programu Kongresu ISBHF bolo schvaľovanie ostatných akcií, ktoré sa v najbližšom období budú konať. "Svetový pohár klubov by sa mal v tomto roku konať vo Vlašimi. Juniorský šampionát do 20 rokov by sa mal hrať v Ottawe, kategórie do 16 a do 18 rokov v anglickom Sheffielde. Kategóriu Masters by mal v roku 2016 hostiť Montreal. Všetky tieto dejiská boli schválené, no nie je to ešte stopercentná istota. Organizátorov čaká veľa práce, takže na úplnú definitívu si budeme musieť ešte počkať," uviedol v rozhovore pre internetovú stránku hokejbal.sk viceprezident ISBHF Roman Török.

Veľkým lákadlom budú júnové MS v Zugu. Tie sa už teraz môžu tešiť na množstvo krajín z rôznych kútov sveta, nebudú chýbať ani tie exotické. "Do Švajčiarska môžem v tejto chvíli potvrdiť krajiny - Slovensko, Kanada, Česká republika, USA, Švajčiarsko, Rakúsko, Nemecko, Arménsko, Veľká Británia, Bermudy, Kajmanské ostrovy, Fínsko, Hongkong, Portugalsko, Grécko, India, Haiti, Izrael, Francúzsko. Posledné dve však ešte nemáme potvrdené na sto percent, rozhodne sa o tom v najbližšom čase. Ženský turnaj budú hrať Slovensko, Česká republika, Kanada, USA, Švajčiarsko, Taliansko, Grécko a Veľká Británia, tiež si však budeme musieť na definitívu ešte počkať, najmä Grécko je v tejto kategórii otázne," oznámil bohatý počet krajín Török. Slovenskí hokejbalisti budú na šampionáte, ktorý sa uskutoční v termíne 19.-28. júna, obhajovať zlaté medaily z MS 2013.

Najbližšie sa všetci predstavitelia ISBHF a národných zväzov stretnú v januári 2016 v anglickom Sheffielde.