Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Šport

Na Li titul neobháji, v osemfinále ju porazila Kazaška Švedovová

Čínska tenistka Na Li Foto: TASR/AP

Tridsaťročná tenistka Na Li vyhrala vlani najprestížnejší antukový turnaj ako prvá hráčka z Ázie v histórii.

Paríž 4. júna (TASR) - Čínska tenistka Na Li titul na grandslamovom turnaji Roland Garros neobháji. V pondelňajšom osemfinále dvojhry podľahla siedma nasadená hráčka pavúka Kazaške Jaroslave Švedovovej v troch setoch 6:3, 2:6, 0:6. Tridsaťročná Na Li vyhrala vlani najprestížnejší antukový turnaj ako prvá hráčka z Ázie v histórii.

Li nebola vo svojej koži v súboji s kvalifikantkou, inak doteraz špecialistkou na štvorhru, ktorá tak "odstránila" z hlavného pavúka aj poslednú bývalú držiteľku titulu.

Turnajová sedmička sa najmä v druhom sete dopúšťala množstva nevynútených chýb a po dobrom úvode pripustila obrat v stretnutí. "Budem hľadať odpovede na otázku 'prečo?', ale nie hneď teraz. Keby som to bola bývala vedela počas duelu, tak som víťazkou ja," nechcelo sa po prehre do rozhovoru Číňanke, ktorá sa osopila aj na novinárov. "Prehrala som len jeden zápas, takže sa ma nepokúšajte stiahnuť psychicky dole. Jednoducho taký je tenis."


ženy - dvojhra - osemfinále:


Maria Šarapovová (2-Rus.) - Klára Zakopalová (ČR) 6:4, 6:7 (5), 6:2, Petra Kvitová (4-ČR) - Varvara Lepčenková (USA) 6:2, 6:1, Jaroslava Švedovová (Kaz.) - Na Li (7-Čína) 3:6, 6:2, 6:0, Kaia Kanepiová (23-Est.) - Arantxa Rusová (Hol.) 6:1, 4:6, 6:0