Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Na OH 2020 v Tokiu využijú rozpoznávanie tvárí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rozpoznávanie tvárí využijú športovci, organizátori, novinári i dobrovoľníci, čipy budú zabudované v akreditačných kartách.

Tokio 1. apríla (TASR) - V Tokiu 2020 prvýkrát v histórii olympijských hier využijú pre prístup všetkých akreditovaných účastníkov rozpoznávanie tvárí. Približne 300.000 osôb sa vďaka novému Pokročilému systému riadenia prístupu (AACS) dostane do 43 oficiálnych súťažných i mimosúťažných dejísk vrátane Medzinárodného vysielacieho centra, Hlavného tlačového centra či olympijskej dediny. Rozpoznávanie tvárí využijú športovci, organizátori, novinári i dobrovoľníci, čipy budú zabudované v akreditačných kartách.

"Sme hrdí, že môžeme naplniť našu úlohu ako partner Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a zaistiť bezpečné prostredie pre všetkých účastníkov. Výrazne zredukujeme podvody, chyby a čas čakania na kontrolných bodoch. Sme radi z tohto inovatívneho riešenia, ktoré prispeje k bezpečnej organizácii OH plných nadšenia," uviedol v tlačovej správe Patrick Adiba, výkonný viceprezident a generálny riaditeľ divízie pre významné podujatia a olympijské hry spoločnosti Atos.