Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Na Slovakia Ringu dominovali v športových autách Buurman a Bartels

Víťaz VC SR D4 + 2000, slovenský automobilový pretekár Anton Kiaba na AUDI A4 DTM. Foto: TASR/Edmund Őrzsik

Slovenský pretekár Štefan Rosina sa za volant nedostal, pretože jeho tímový kolega dostal na Lamborghini Gallardo defekt.

Orechová Potôň 19. augusta (TASR) - Víkendové podujatie ESET RACING WEEKEND - MS FIA GT1, Veľká cena SR cestných automobilov, vyvrcholilo v nedeľu na okruhu Slovakia Ring sériou záverečných súťaží, ktoré vo vyše 33-stupňovej horúčave sledovalo 21.200 divákov.

Dvojhodinové vytrvalostné preteky v rámci šampionátu Stredoeurópskej trofeje FIA po dramatickom priebehu vyhrala česká dvojica Vorba, Jakubík na Ferrari 430 GT3 pred domácimi Mirom a Matejom Konôpkovcami (otec a syn) na Porsche 997 GT3 R. Do tretice sa na pódium postavila aj dvojica Fried/Bárta na BMW 6 Alpina.

Majstrovské preteky svetového šampionátu GT1 vyhral rovnako ako v sobotu tím Vita4one Racing Team s posádkou Yelmer Buurman/Michael Bartels na BMW E89 Z4 pred Marcom Bassengom a Markusom Winkelhockom z tímu All-inkl.com Munnich Motorsport na Mercedese-Benz SLS AMG GT3. Tretie miesto si zopakovali Nikolaus Mayr-Melnhof a Mathias Lauda na druhom BMW E89 Z4.

Domáci jazdec Štefan Rosina a jeho nemecký tímový kolega Albert von Thurn und Taxis na vozidle Lamborghini Gallardo LP 560-4.
Foto: TASR/Edmund Őrzsik
Slovenský pretekár Štefan Rosina sa za volant nedostal, pretože jeho tímový kolega Albert von Thurn und Taxis dostal na Lamborghini Gallardo LP 560-4 tímu Reiter Engineering pomalý defekt a vozidlo musel odstaviť ešte pred plánovanou výmenou jazdcov. Záver pretekov priniesol dramatické chvíle, keď na trať muselo vyjsť bezpečnostné vozidlo po nevydarenom výjazde McLarenu tímu Hexis zo šikany, pri ktorom nechal na trati kusy karosérie. Jazdci tak mohli predbiehať iba v poslednom, ostrom kole. Podarilo sa to Markusovi Winkelhockovi, ktorý sa odvážnym ťahom dostal pred Mathiasa Laudu.

V šprintových pretekoch na 10 kôl divízie D4 do a nad 2000 cm3 dominovali vozidlá Audi A4 DTM štartujúce z prvého radu. V rannom aj popoludňajšom šprinte taktickou jazdou zvíťazil talentovaný Slovák Anton Kiaba pred Miroslavom Konôpkom na vozidle Saleen a Michalom Matějovským na Audi A4 DTM.

Fotogaléria zo Slovakia Ringu:




vytrvalostné preteky: 1. Vorba, Jakubík (ČR/Ferrari 430 GT3), 2. Miroslav a Matej Konôpkovci (Porsche 997 GT3 R), 3. Fried, Bárta (BMW 6 Alpina),

GT1: 1. Yelmar Buurman (Hol.), Michael Bartels (Nem.) BMW E89 Z4, 2. Marc Basseng (Nem.), Markus Winkelhock (Nem.) Mercedes-Benz SLS AMG GT3, 3. Nicolas Mayr-Melnhof (Rak.), Mathias Lauda (Rak.) BMW E89 Z4.

šprint na 10 kôl, D4: 1. Anton Kiaba (Audi A4 DTM), 2. Miroslav Konôpka (Saleen), 3. Michal Matějovský (Audi A4 DTM).