Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Na Slovane bola kontrola z KHL, klubu nič v štarte nebráni

Na snímke šéf kontrolného úseku Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Vadim Skoropupov počas kontrolného dňa 4. júna 2012 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave pred účinkovaním hokejového tímu HC Slovan v KHL. Foto: TASR/Pavel Neubauer

"Belasí" potrebujú do začiatku svojho premiérového ročníka KHL už len zosúladiť technické vybavenie ZŠ O. Nepelu s reglementom súťaže.

Bratislava 4. júna (TASR) - Spokojnosť so štadiónom a pripravenosťou Slovana Bratislava pred jeho vstupom do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) skonštatoval šéf Kontrolnej komisie Vadim Skoropupov po pondelňajšej návšteve Bratislavy. "Belasí" potrebujú do začiatku svojho premiérového ročníka KHL už len zosúladiť technické vybavenie ZŠ O. Nepelu s reglementom súťaže.

"Pozreli sme si arénu a z videného môžem skonštatovať, že stačí doriešiť len zopár technických detailov. Jednou z vecí je dobudovanie bránkového kamerového systému. Celkovo je však aréna veľmi pekná a po odstránení týchto technických maličkostí Slovanu nič nebráni v štarte v KHL," vyhlásil Skoropupov. "Kontrola sa týkala tiež umiestnenia a vybavenia šatne pre hostí či zabezpečenia logistiky. Oproti našej prvej návšteve Bratislavy je progres badateľný," dodal.

Konkrétne požiadavky zo strany KHL priblížil generálny manažér Slovana Maroš Krajči. "Hala ako taká bola akceptovaná, nemusíme riešiť žiadne výrazné problémy. Existujú tu len určité rozdiely medzi európskym hokejom a KHL. Budeme musieť zvýšiť výšku skiel po celom obvode mantinelov či zmeniť koridory tak, aby sa trasy našich a súperových hráčov a realizačných tímov vzájomne nekrížili. Podľa reglementu KHL musia v hale visieť tiež vlajky všetkých účastníkov súťaže a okrem toho musíme zvýšiť rýchlosť internetu na štadióne. Celkovo je tých bodov okolo 17. Môžem povedať, že v porovnaní s previerkou pre zápas NHL bola táto komplexnejšia a v niektorých veciach profesionálnejšia, čo však zrejme súvisí aj s tým, že na rozdiel od jedného zápasu sa tu odohrá 27 duelov," uviedol Krajči. Do 20. augusta musí Slovan zaslať vedeniu súťaže list, kde potvrdí, že všetky zistené nedostatky sú už odstránené. "Základné požiadavky komisie chceme splniť ešte pred 1. augustom," dodal.