Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Slovan vyrovnal s Košicami sériu na 2:2, začína sa odznova

Na snímke vpravo kapitán Slovana Miroslav Šatan sa teší zo strelenia víťazného gólu na 2:1 do siete Košíc , vľavo sa raduje spoluhráč Ivan Švarný. Foto: TASR/Martin Baumann

O výhre domácich 2:1 rozhodol 112 sekúnd pred koncom tretej tretiny kapitán "belasých " Miro Šatan , keď trafil v presilovke od modrej prešibaným švihom.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatok vo štvrtom zápase finále play off Tipsport extraligy nad HC Košice 2:1 a vyrovnali stav série hranej na štyri víťazné duely na 2:2. Domáci rozhodli o svojom triumfe 112 sekúnd pred koncom tretej tretiny, keď kapitán Šatan trafil v presilovke od modrej prešibaným švihom. Piaty finálový zápas je na programe v pondelok o 18.00 h v košickej Steel Aréne.

Slovan začal náporom, Hylák však nemusel riešiť žiadnu vážnejšiu príležitosť. Naopak mohlo zahrmieť na druhej strane, keď prvá strela hostí z hokejky Pašeka skončila na brvne. Konštrukcia bránky pomohla domácim aj v 5. minúte, keď Spilár v presilovke opečiatkoval pravú žŕdku. "Belasí" sa nevedeli dostať do tempa a pomohol im až útočný faul kapitána "železiarov" Zálešáka, ktorý v 12. minúte potrestal otváracím gólom Hudáček - 1:0. O dve minúty mohol po chybe Štajnocha vyrovnať Bartoš, ktorý sa rútil sám na Konráda, no v repríze mikrosúboja z predchádzajúceho duelu bol tentoraz úspešnejší gólman Slovana.

Slovan Bratislava - HC Košice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 12. Hudáček (Šatan, Štajnoch), 58. Šatan (Švarný) - 50. Novák (Bartoš, Šeda).

Rozhodovali: J. Konc, Müllner - Valach, Novák, vylúčení: 7:10 na 2 min., navyše Preisinger (Slovan) 10 min za nešportové správanie, Bakoš (Slovan) za úder do hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Zostavy:

Slovan: Konrád - Švarný, Dobroň, Ďatelinka, Frühauf, Jerofejevs, Štajnoch, Kozák - Hudáček, Lipiansky, Šatan - Bakoš, Bulík, Bartánus - Skokan, Kukumberg, Buc - Harvey, Preisinger, Hudec - Sloboda

Košice: Hylák - Homer, Tabaček, Šeda, Novák, Gajdoš, Chovan, Slimák - Bartoš, Spilár, Zálešák - Jenčík, Gron, Miklík - Pašek, Haščák, Dravecký - Mlynarovič, Hvila, Baláž - Piatak




Opäť vypredané hľadisko Slovnaft Arény sledovalo dramatický hokej aj v druhom dejstve. V 27. minúte unikol v oslabení Bartoš, Švarný zatiahol ručnú brzdu a hlavný rozhodca Juraj Konc nariadil trestné strieľanie. Bartoš skúsil Konráda prekvapiť prudkou strelou, ale v zakončení opäť zlyhal. Slovan po tomto momente ožil a gól visel na vlásku, ale Hylák viacerými výbornými zákrokmi podržal svoj tím.

Úvod tretej dvadsaťminútovky sa niesol v domácej réžii, Slovan však Bartošovo vylúčenie nepotrestal a Hudáček v tutovke netrafil košickú svätyňu. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 50. minúte, keď Novák pri hre štyroch proti štyrom príklepom z pravého krídla vymietol ľavý horný roh Konrádovej bránky - 1:1. Necelé dve minúty pred klaksónom Pašek nezmyselne fauloval a v presilovke Šatan uplatnil všetky svoje skúsenosti a hokejovú intuíciu, keď od modrej poslal cez tieniace postavy pre brankára neviditeľný švih.

Hlasy trénerov a hráčov



Jan Neliba, tréner Slovana: "Po včerajšku to bolo veľmi dôležité víťazstvo. Ale bolo to nesmierne ťažké, lebo Košice hrajú dynamicky dopredu. Braňo Konrád nás dnes podržal. Je to krásne víťazstvo a pokúsime sa využiť teraz v Košiciach menšiu psychickú výhodu."

Miroslav Ihnačák, tréner Košíc: "V dramatickom zápase sa priklonilo šťastie k domácim. My sme mali dosť šancí, ale nevyužili sme ich a v závere sme spravili zbytočné chyby."

Miroslav Šatan, útočník a autor gólu Slovana: "Sme radi, že séria je vyrovnaná a začíname odznova. Teraz to bude miniséria na dva až tri zápasy. Uvidíme, ako to bude pokračovať ďalej. Sme spokojní s výsledkom, hrou aj nasadením. Urobili sa aj nejaké chyby, Košice mali šance, vrátane trestného strieľania, ale dnes mal deň aj Braňo Konrád. To všetko sa dnes spočítalo a stačilo na víťazstvo."

Michal Novák, obranca a autor gólu Košíc: "Slovan dnes musel. My sme chceli vychádzať zo zabezpečenej obrany, držať nerozhodný stav, aby znervózneli. Súpera podržal brankár, keby bol Peťo Bartoš premenil aspoň jeden zo svojich nájazdov, bolo by to o inom. Nadreli sme sa na gól a potom sme nechali Šatanovi priveľa priestoru. Keby sme vyhrali, nikto by nemohol povedať pol slova. Vyhral šťastnejší."

Branislav Konrád, brankár Slovana: "Vďaka bohu, že to tam Šarkymi padlo. Teraz sa pokúsime znova vyhrať v Košiciach, raz sa nám to už podarilo. Oba tímy sú vyrovnané, nie je to žiadna jasná séria a pokojne to môže byť na sedem zápasov."