Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Na svete je možno nová dohoda o kolektívnej zmluve v NHL

Foto: TASR/AP

Fehr uviedol, že NHLPA je v snahe dosiahnuť dohodu otvorená aj možnosti využiť služieb mediátora.

Toronto 13. novembra (TASR) - Nová kolektívna dohoda medzi vedením zámorskej NHL a hráčskou asociáciou (NHLPA) nemusí byť tak vzdialená ako to v súčasnosti vyzerá. Myslí si to špeciálny konzultant NHLPA Steve Fehr, ktorého v utorok citoval portál ESPN s tým, že k rýchlej dohode môže dôjsť až v prípade prielomu v doterajších rokovaniach.

Fehr v pondelok síce nepovedal, že zainteresované strany sú blízko k dohode, znamenajúcej koniec výluky, podľa jeho tvrdenia však pozitívny zlom v rokovaniach všetko urýchli. Po tomto momente by veci údajne nabrali rýchly spád. "So zástupcom komisára NHL Billom Dalym sa zhodneme v jednej veci - keď nadíde ten správny moment, dohodu dosiahneme veľmi rýchlo," vyhlásil Fehr, na čo Daly neskôr zareagoval slovami: "Dúfam, že má pravdu."

Zástupcovia NHL a NHLPA sa za posledných deväť dní stretli celkovo sedemkrát, no do pondelka nenašli spoločnú reč a v súčasnosti nie je známy ani termín ďalších rokovaní. Podľa Fehra zostáva vyriešiť tri problémové oblasti - spôsob prerozdelenia hokejových príjmov, právnu stránku hráčskych kontraktov a to, kto ponesie zodpovednosť za škody spôsobené výlukou.

Fehr uviedol, že NHLPA je v snahe dosiahnuť dohodu otvorená aj možnosti využiť služieb mediátora. Otázny je však podľa neho záujem o túto možnosť zo strany vedenia súťaže. "Dojem je taký, že nemajú o to prílišný záujem. My sme však pripravení o tom hovoriť a zvážiť to," dodal.