Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Pohári federácie sa na úvod postaví Cibulková proti Petkovičovej

Na snímke vľavo slovenský fedcupový tím, zľava kapitán slovenskej fedcupovej reprezentácie Matej Lipták, Jana Čepelová, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková a vpravo nemecký fedcupový tím, zľava Angelique Kerberová , Andrea Petkovičová, Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová a kapitánka tímu Barbara Rittnerová počas žrebovania štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie medzi Slovenskom a Nemeckom Foto: TASR/Martin Baumann

V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC zmerajú sily Daniela Hantuchová a Angelique Kerberová. Rozhodol o tom piatkový žreb v NTC.

Bratislava 7. februára (TASR) - Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková a nemecká dvojka Andrea Petkovičová nastúpia v sobotu o 13.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie - oficiálnych MS družstiev. V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC zmerajú sily Daniela Hantuchová a Angelique Kerberová. Rozhodol o tom piatkový žreb v NTC.

Nedeľňajší program otvoria tímové jednotky

Nedeľňajší program otvorí o 13.00 súboj tímových jednotiek Cibulkovej a Kerberovej, následne sa v Aegon aréne predstavia Hantuchová s Petkovičovou. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, nemecká kapitánka Barbara Rittnerová počíta s duom Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová. Nemky pricestovali do Bratislavy bez zranenej vlaňajšej wimbledonskej finalistky Sabine Lisickej. Hlavnou rozhodkyňou duelu bude Britka Jane Harveyová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia jej krajan James Keothavong a Chorvátka Tamara Vrhovecová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1.

Slovenkám vlani finále ušlo o chĺp

Slovenky boli vlani blízko k postupu do finále, keď po úvodných dvojhrách viedli v semifinále v moskovskom Krylatskom nad favorizovaným Ruskom 2:0. Družstvu kapitána Šamiľa Tarpiščeva sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Nemky sa vrátili medzi osemčlennú elitu vďaka triumfu 3:2 nad Srbskom. Ak Slovenky počas víkendu uspejú, v semifinále nastúpia 19.-20. apríla opäť doma proti víťazovi súboja medzi Austráliou a Ruskom.
Na snímke sprava slovenské tenistky Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová a kapitán slovenskej fedcupovej reprezentácie Matej Lipták počas žrebovania štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie medzi Slovenskom a Nemeckom (8. - 9. februára 2014) 7. februára 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa Liptáka dopadol žreb podľa očakávania. "Oba tímy postavili na sobotňajšie dvojhry dve najlepšie hráčky. Poradie zápasov nie je dôležité, rozhodujúce je, kto získa tri body. Prehodnocovali sme, či nastúpi v sobotu Hantuchová alebo Rybáriková, napokon som sa rozhodol pre Danielu. Nevylučujem však, že v nedeľu to bude inak. Každý vie, že vlani sme boli veľmi blízko k postupu do finále Pohára federácie. Rusky potom na zápas o titul proti Taliankam nenastúpili v najsilnejšom zložení, z čoho som bol dosť sklamaný. Keby tam hrali naše dievčatá, tak sa na zápas tešia, bola by to pre nich česť. Tento rok sa opäť pokúsime zabojovať o finále, hoci cesta doň bude o mnoho ťažšia ako vlani. Nemecko je jeden z tímov, ktoré môžu celú súťaž vyhrať. Ak chceme uspieť, dievčatá musia podať stopercentné výkony."

Cibulková s Petkovičovou má priaznivú bilanciu

Cibulková má s Petkovičovou priaznivú bilanciu 1:0. "Proti Andree som hrala iba raz, no vôbec si na ten zápas nespomínam. Uvidíme, ako mi bude sedieť jej štýl. Je to nepríjemná hráčka, ktorá sa snaží hrať na čiare, rýchlo a využívať silu súperky. S Kerberovou sa veľmi dobre poznáme. Mám s ňou priaznivú bilanciu 4:1, no naposledy v Sydney som s ňou ťahala za kratší koniec, teraz sa jaj budem snažiť túto prehru odplatiť. Budem ju musieť tlačiť a prekonať jej defenzívu. Ona je taká poľsko-nemecká stena, ktorá všetko vráti, veľmi dobre číta hru, má ľavácky servis. Ja však urobím všetko pre to, aby som posunula náš tím ďalej," povedala pre TASR finalistka grandslamového Australian Open.

Hantuchová čaká ťažký zápas

Hantuchová očakáva proti Kerberovej ťažký zápas. "S Kerberovou som hrala už veľmi dávno. Je to veľmi skúsená hráčka, nie je náhodou v Top 10. Dobre sa hýbe, pomáha si ľaváckym servisom. Dôležité bude dobre sa skoncentrovať na každú loptičku. Dúfam, že využijeme podporu domácich fanúšikov."




Na úvod Cibulková - Petkovičová, Hantuchová druhou singlistkou




D. Cibulková: Na zápas proti Petkovičovej sa veľmi teším




D. Hantuchová pred zápasom s A. Kerberovou: Bude dôležité dať do toho všetko




A. Petkovičová: Na D. Cibulkovú som dobre pripravená




žreb zápasu 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie:

SLOVENSKO - Nemecko



sobota 13.00 Dominika Cibulková - Andrea Petkovičová, Daniela Hantuchová - Angelique Kerberová

nedeľa 13.00 Cibulková - Kerberová, Hantuchová - Petkovičová, Hantuchová, Magdaléna Rybáriková - Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová