Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Na levickom štadióne slávnostne ukončili 8. ročník hokejovej škôlky

Na snímke trofeje a medaily absolventov hokejovej škôlky. Foto: TASR - Andrej Budai

Tento projekt je na Slovensku pilotný.

Levice 27. marca (TASR) - Na zimnom štadióne v Leviciach dnes slávnostne ukončili ôsmy ročník hokejovej škôlky v Leviciach za účasti zástupcov ministerstva školstva, prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Antona Siekela, riaditeľa spoločnosti Pro-Hokej Richarda Lintnera, zástupcov mesta Levice, Hokejového klubu (HK) Levice, ako i detí - absolventov hokejovej škôlky z materských škôl na Okružnej a Tekovskej ulici.

Tento projekt je na Slovensku pilotný. "Deväť rokov histórie takéhoto projektu hovorí o tom, že naozaj môžeme stavať na spolupráci s materskými školami a môžeme ho ponúkať ako projekt aj pre iné inštitúcie v oblasti športu či školstva. Takisto je možné vyzývať ďalšie mestá, aby sa do podobného projektu zapojili. Je totiž veľmi dôležité v čo najskoršom veku deti učiť k základným hokejovým pohybom, tej abecede pohybu na ľade. Najmä preto, že sa u detí v ranom veku fixujú podobné veci a budujú sa určité zvyky a návyky, ktoré v budúcnosti len zúročia. Neplatí to však len pre hokej, ale aj pre ostatné športy," vyjadril sa riaditeľ HK Levice Slavomír Brza.



"Chcel som sa presvedčiť na vlastné oči, aký úspech môže mať podchytiť deti k hokeju v čo najskoršom veku. Dnes sme videli, že pohybové danosti sa dajú pestovať už od škôlky. Je to úžasné a som veľmi prekvapený, že tento projekt má tradíciu," povedal Siekel.

Na snímke sprava riaditeľ HK Levice Slavomír Brza, prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel a riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner.
Foto: TASR - Andrej Budai


Prepojenie materských škôl s tréningovým procesom v Leviciach existuje už deviaty rok a má praktický, fungujúci systém. "Vidieť to na vlastné oči bolo skvelé a tento projekt by mohol byť vzorom aj pre ostatné mestá. Idem odtiaľto s fantastickým pocitom. Som si istý, že hokej a vo všeobecnosti kolektívny šport dá nielen týmto deťom do života veľmi veľa," dodal Lintner.