Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Na zraz futbalistov pred Dánskom prišla polovica nominovaných

Tréneri futbalovej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp (vľavo). Foto: TASR/Michal Svítok

Drobné problémy má Juraj Kucka, ktorý nedohral posledný prípravný zápas. Ide o dlhodobé svalové problémy.

Senec 12. augusta (TASR) - Trénerský tandem slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga - Michal Hipp privítal na nedeľňajšom zraze v hoteli Dolphin v Senci pred prípravným zápasom s Dánskom (15. augusta o 20.15 v Odense) desať hráčov z 20-členného kádra.

"Na dnešnom zraze sme privítali zatiaľ polovicu nominovaných hráčov vrátane dvoch novicov Lukáša Pauscheka a Viktora Pečovského. K nim sa vo večerných hodinách pripoja Radoslav Zabavník a Tomáš Hubočan. Ostatní hráči dnes ešte absolvujú svoje zápasy v kluboch. Pripoja sa k mužstvu v priebehu zajtrajška,"
informoval Michal Hipp.

Všetci nominovaní futbalisti sú zdravotne v poriadku. "Drobné problémy má Juraj Kucka, ktorý nedohral posledný prípravný zápas. Ide o dlhodobé svalové problémy. Taktiež so stehenným svalom má problémy Radoslav Zabavník, drobné zranenia má aj Marek Sapara," doplnil Hipp.

Hipp: Budeme sa snažiť byť pripravení


Tu bude player


Na zápas s Dánskom sa tréner Griga bude sústrediť z dvoch uhlov pohľadu. "Prvým je preveriť, ako sú na tom hráči po prestávke a letnej pauze. Druhým je fakt, že to bude generálka na kvalifikáciu a chceli by sme si ujasniť nomináciu tak, aby sme museli urobiť čo najmenej zmien v nominácii. Aby sme dali mužstvo čo najviac dohromady a šli v čo najlepšej zostave," povedal Griga.

Griga: Chceme konečne streliť gól


Tu bude player


"Pre nás je dôležitý výkon i výsledok. Chceme predviesť dobrý výkon a konečne streliť gól, aby sme boli konečne pripravení úspešne vstúpiť do kvalifikácie. Taktiež chceme vyriešiť niektoré otázniky napríklad na poste ľavého obrancu," uzavrel Griga.

Hamšík: Verím, že všetko dobre dopadne


Tu bude player


Pre trénera Hippa nie je Dánsko neznámym mužstvom. "Herné rozostavenie majú podobné ako my, ale počas zápasu to menia. Majú zaujímavý spôsob otvárania hry, na ktorý sa musíme pripraviť. Pred rokom a pol sme s nimi prehrali v Trnave 1:2. Majú mladých hráčov, ktorí dostávajú šancu. Majú nepríjemné štandardné situácie. Budeme sa snažiť na to pripraviť," sľubuje Hipp.

Foto zo zrazu Slovákov:




Nominácia SR na prípravný zápas s Dánskom (15. augusta o 20.15 h v Odense):
brankári:
Ján Mucha (FC Everton), Dušan Perniš (Pogoň Štetín), Dušan Kuciak (Legia Varšava)

obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Kornel Saláta (FK Rostov), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Martin Škrtel (FC Liverpool), Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05)

stredopoliari: Juraj Kucka (FC Janov), Michal Breznaník (Slovan Liberec), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss (Delfino Pescara), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad), Marek Sapara (Trabzonspor AS)

útočníci: Marek Bakoš (Viktoria Plzeň), Martin Jakubko (FC Amkar Perm), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň)

Pekarík: Na Dánoch sa mi páči ich tímový duch


Tu bude player