Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Nadal by sa mal vrátiť na dvorce v decembri na exhibícii v Abú Zabí

Foto: TASR/AP

Okrem sedemnásobného šampióna Roland Garros sa podľa slov organizátorov predstavia v Spojených arabských emirátoch aj trojnásobný víťaz Australian Open Srb Novak Djokovič.

Dubaj 2. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal by sa po pauze zavinenej zranením kolena mal vrátiť na dvorce koncom decembra na exhibičnom turnaji v Abú Zabi. Okrem sedemnásobného šampióna Roland Garros sa podľa slov organizátorov predstavia v Spojených arabských emirátoch aj trojnásobný víťaz Australian Open Srb Novak Djokovič, držiteľ cennej trofeje z US Open Brit Andy Murray a Španiel David Ferrer.

Nadal sa naposledy predstavil v súťažnom kolotoči v júni na tráve vo Wimbledone, kde v 2. kole prekvapujúco nestačil na Čecha Lukáša Rosola. Pre problémy s kolenom vynechal olympijský turnaj v Londýne, US Open a nenastúpil ani v semifinále svetovej skupiny Davisovho pohára proti USA v Gijone. Kapitán španielskeho tímu Alex Corretja nebude môcť s Nadalom počítať ani v novembrovom finále bojov o "šalátovú misu" proti Česku v pražskej 02 aréne.