Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Nadal chce v Monte Carle získať ôsmy titul napriek problémom s kolenom

Rafael Nadal Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný Španiel si liečil zranené koleno od marcového podujatia Sony Ericsson Open, kde skrečoval semifinále s Andym ...

Monte Carlo 16. apríla (TASR) - Španielskeho tenistu Rafaela Nadala trápi zranené ľavé koleno, no napriek tomu sa na podujatí Masters v Monte Carlo pokúsi získať ôsmy titul v rade a ukončiť tak dlhú sériu bez turnajového triumfu, ktorá trvá od vlaňajšieho Roland Garros.

Dvadsaťpäťročný Španiel si liečil zranené koleno od marcového podujatia Sony Ericsson Open, kde skrečoval semifinále s Andym Murraym. "Už je to v poriadku, no ešte potrebujem čas, aby som mohol naplno behať a nemusel myslieť na koleno. Štartuje antuková sezóna a dúfam, že to pôjde dobre," uviedol.

Desaťnásobný grandslamový šampión odštartuje v Monte Carle v stredu v druhom kole proti Fínovi Jarkkovi Nieminenovi. "Trénovať som začal pred štyrmi dňami, nie je to príliš veľa po 15-dňovej pauze. Trošku sa obávam," pokračoval.

Nadal však verí, že na mäkšej antuke nebude mať s kolenom problémy. "Pre hráčov je najhorší tvrdý povrch. Myslím si, že nie je správne, keď hráme čoraz viac na tvrdých kurtoch a menej na antuke a na tráve."