Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nadal získal v Madride 30. titul z turnajov Masters,vyrovnal Djokoviča

Španielsky tenista Rafael Nadal zatína päsť počas finále mužskej dvojhry proti Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi na turnaji ATP v Madride 14. mája 2017. Foto: TASR/AP

Španiel natiahol svoju víťaznú sériu na 15 zápasov.

Madrid 14. mája (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal piatykrát v kariére víťazom turnaja ATP v Madride. Vo finále dvojhry si ako nasadená štvorka poradil s Rakúšanom Dominicom Thiemom 7:6 (10), 6:4 a získal 30. titul z podujatí Masters 1000. Nadal tak vyrovnal rekordný zápis Srba Novaka Djokoviča, ktorého v španielskej metropole zdolal v semifinále.

Španiel natiahol svoju víťaznú sériu na 15 zápasov. Na antuke v tejto sezóne triumfoval v Monte Carle i v Barcelone. Thiem mal vo svojom prvom finále na turnaji kategórie Masters v prvom sete dvakrát brejk k dobru. Nadal však vždy bleskovo kontroval a v dramatickej tajbrejkovej koncovke mal navrch. V druhom dejstve miláčik domácich fanúšikov po rýchlom brejku odskočil súperovi na 2:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca.

Nadal, ktorý v Madride triumfoval aj v rokoch 2005, 2010, 2013 a 2014, oznáčil finálový zápas za náročný. "Hráčom ako je Thiem je veľmi ťažké zobrať podanie. Bol som pod veľkým tlakom, dokázal som sa však s ním vyrovnať. Dôležitý bol záver prvého setu, v ktorom som pri brejkbaloch súpera vytasil viaceré skvelé údery. Som rád, že som vyhral 2:0," povedal Španiel pre akreditované médiá.


dvojhra - finále:

Rafael Nadal (4-Šp.) - Dominic Thiem (8-Rak.) 7:6 (8), 6:4