Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Nagy po zranení začína cvičiť, verí, že Slovan vyrovná podlžnosti

Ladislav Nagy, archívne foto Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hokejista v súčasných dňoch čaká na to, ako sa vyvinie situácia okolo jeho kontraktu v Slovane.

Tatranská Lomnica 22. mája (TASR) - Slovenský hokejista Ladislav Nagy sa po zranení, pre ktoré prišiel o štart na MS v Ostrave, postupne vracia do tréningového procesu. Krídelníka Slovana Bratislava trápili boľavé slabiny a stehenný sval, čoskoro však začne s prípravou na novú sezónu.

"Je to už lepšie, budúci týždeň začnem s cvičeniami na nohu a mal by som odštartovať letnú prípravu. Mal som natrhnuté trieslo a s tým sa hokej hrá veľmi ťažko. Keby som išiel na šampionát, hral by som na 50 percent. Pri rýchlejšom pohybe som si to mohol roztrhať. Bol by som potom mimo tri a pol mesiaca. Inak by som chalanom prišiel veľmi rád pomôcť," povedal skúsený útočník. Počas MS sledoval každý zápas slovenskej reprezentácie. "Škoda, že im to nevyšlo. Bol som v kontakte s Milanom Bartovičom, Tomášom Surovým, Michelom Miklíkom a s Liborom a Julom Hudáčkom," uviedol v tlačovej správe organizátorov Business Golf Tour 2015.

Nagy v súčasných dňoch čaká na to, ako sa vyvinie situácia okolo jeho kontraktu v Slovane. "Prvého júla začínajú všetky kempy v KHL. Slovan sa musí vyjadriť asi do polovice júna, či pôjde do KHL alebo do extraligy. Keď nebudeme hrať KHL, musím si hľadať nový klub. V extralige neostanem. Niečo som už riešil, ale padlo to, lebo mám stále kontrakt so Slovanom," prezradil.

Nepríjemnosťou je, že hráči bratislavského klubu nevideli takmer pol roka výplaty. "Všetci vedia, že sme nedostali päť a pol mesiaca peniaze, je to veľmi ťažké. Dúfam, že to všetko dajú do poriadku a vyrovnajú podlžnosti," poznamenal Nagy.

Voľné chvíle si v súčasnosti kráti golfom. Spolu s ďalšími majstrami sveta z Göteborgu 2002 Radoslavom Suchým a Róbertom Petrovickým sa zúčastnili na turnaji Business Golf Tour vo Veľkej Lomnici. Podporiť ich prišiel aj "negolfista" Zdeno Cíger. V tejto sezóne bol Nagy na golfe prvýkrát. "Golf som začal hrávať v USA vo Phoenixe, kde som pôsobil v NHL. V lete sme chodili často na green v Košiciach s Marekom Bartánusom. Je to super šport, človek pri ňom vypne. Hrá sa v nádhernom prostredí, v Tatrách aj s výhľadom na hory," dodal.