Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

OBRAZOM: Úvodný týždeň French Open 2015: Najlepšie grimasy tenistov

Talianska tenistka Sara Erraniová sa pozerá na loptičku pred úderom v zápase proti Američanke Alison Riskeovej v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 25. mája 2015. Foto: TASR/AP/David Vincent

Prinášame vám výber najlepších grimás športovcov, ktoré sa podarili fotografom zachytiť počas prvého týždňa druhého grandslamového turnaja sezóny.

Bratislava 30. mája 2015 (Teraz.sk) - V nedeľu 24. mája 2015 sa začal 114. ročník French Open. Druhý zo štyroch grandslamových turnajov je známy aj pod názvom Roland Garros či Medzinárodné majstrovstvá Francúzska v tenise. Ako jediný sa hrá na antuke. Koná sa na prelome mesiacov máj a jún. Tento rok hlavná súťaž odštartovala 24. mája a potrvá do 7. júna.



Tenisti považujú French Open za fyzicky najnáročnejší turnaj na svete. Pomalý antukový povrch dáva zabrať nielen hernému prejavu tenistov, preto prinášame výber najlepších grimás, ktoré sa podarili fotografom zachytiť počas prvého týždňa druhého grandslamového turnaja sezóny.

Svetová jednotka Srb Novak Djokovič odvracia úder Thanasiho Kokkinakisa z Austrálie v 3. kole mužskej dvojhry na French Open v Paríži 30. mája 2015.
Foto: TASR/AP


Rumunská tenistka Simona Halepová odvracia loptičku Ruske Jevgeniji Rodinovej v 1. kole na grandslamovom turnaji Roland Garros 24. mája 2015 v Paríži. Halepová zvíťazila 7:6, 6:4.
Foto: TASR/AP/David Vincent


Ruská tenistka Jekaterina Makarovová odvracia loptičku Američanke Louise Chiricovej v 1. kole na grandslamovom turnaji Roland Garros 24. mája 2015 v Paríži. Makarovová zvíťazila 6:4, 6:2.
Foto: TASR/AP/Christophe Ena


Japonský tenista Kei Nišikori v zápase proti Francúzovi Paulovi-Henrimu Mathieuovi v 1. kole na grandslamovom turnaji Roland Garros 24. mája 2015 v Paríži.
Foto: TASR/AP/Christophe Ena


Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková odvracia loptičku Austrálčanke Olivie Rogowskej v 1. kole na grandslamovom turnaji Roland Garros 24. mája 2015 v Paríži.
Foto: TASR/AP//Francois Mori


Americký tenista Frances Tiafoe reaguje v zápase 1. kola mužskej dvojhry proti Slovákovi Martinovi Kližanovi na grandslamovom turnaji French Open v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/Francois Mori


Američanka Alison Riskeová odvracia loptičku v zápase proti Talianske Sare Erraniovej v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/David Vincent


Taliansky tenista Fabio Fognini odvracia úder Tacumu Ita v zápase 1. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji French Open v Paríži 25. mája 2015. Fognini vyhral v troch setoch 6:3, 6:2, 6:2.
Foto: TASR/AP/Christophe Ena


Talianska tenistka Sara Erraniová sa pozerá na loptičku pred úderom v zápase proti Američanke Alison Riskeovej v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/David Vincent


Česká tenistka Petra Kvitová sa teší z víťazstva nad Novozélanďankou Marine Erakovičovou v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 26. mája 2015.
Foto: TASR/AP/Michel Euler


Český tenista Tomáš Berdych odvracia úder Japonca Jošohita Nišioku v zápase 1. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji French Open v Paríži 25. mája 2015. Berdych vyhral 6:0, 7:5, 6:3.
Foto: TASR/AP/Michel Euler


Ruska Maria Šarapovová odvracia loptičku v zápase proti Estónke Kaii Kanepiovej v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/Christophe Ena


Estónka Kaia Kanepiová odvracia loptičku v zápase proti Ruske Marii Šarapovovej v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/Christophe Ena


Taliansky tenista Luca Vanni má potítka s talianskými národnými farbami v zápase 1. kola mužskej dvojhry proti Austrálčanovi Bernardovi Tomicovi na grandslamovom turnaji French Open v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/David Vincent


Američanka Venus Williamsová odvracia loptičku v zápase proti svojej krajanke Sloane Stephensovej v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/Michel Euler


Na snímke španielsky tenista Fernando Verdasco postúpil do 2. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji French Open v Paríži po víťazstve nad Japoncom Tarom Danielom 6:3, 6:4 a 6:2 v pondelok 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/David Vincent


Číňanka Šuaj Čangová odvracia loptičku v zápase proti Češke Karolíne Plíškovej v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/Francois Mori


Češka Karolína Plíšková odvracia loptičku v zápase proti Číňanke Šuaj Čangovej v prvom kole grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 25. mája 2015.
Foto: TASR/AP/Francois Mori


Chorvátsky tenista Mari Čilič si vymieňa tričko v zápase 1.kola na grandslamovom turnaji Roland Garros proti Holanďanovi Robinovi Haaseovi 26. mája 2015 v Paríži.
Foto: TASR/AP/David Vincent


Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Belegičanky Alison van Uytvanckovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji French Open v Paríži 26. mája 2015.
Foto: TASR/AP


Na snímke francúzsky tenista Gael Monfils postúpil do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži po víťazstve nad Argentínčanom Diegom Schwartzmanom v piatich setoch 4:6, 6:4, 4:6, 6:2, 6:3 v stredu 27. mája 2015.
Foto: TASR/AP/David Vincent


Na snímke talianska tenistka Sara Erraniová postúpila do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros, keď v 3. kole zadolala Nemku Andreu Petkovičovú 6:3, 6:3 v sobotu 30. mája 2015.
Foto: TASR/AP


Na snímke britský tenista Andy Murray sa prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros, keď ako nasadená trojka v 3. kole zdolal Austrálčana Nicka Kyrgiosa v troch setoch 6:4, 6:2, 6:3 v sobotu 30. mája 2015.
Foto: TASR/AP


Americká tenistka Serena Williamsová sa raduje po víťazstve proti Nemke Anne Lene Friedsamovej v 2. kole na grandslamovom turnaji Roland Garros 28. mája 2015 v Paríži.
Foto: TASR/AP


Španielsky tenista Rafael Nadal odvracia loptičku krajanovi Nicolasovi Almagrovi v zápase druhého kola grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 28. mája 2015.
Foto: TASR/AP