Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Najslávnejší fanúšik Španielov na ME chýba: Pricestuj, volajú Manolovi

Španielsky legendárny bubeník Manolo s ďalšími fanúšikmi vykrikujú pred štvrťfinálovým futbalovým zápasom EURO 2008 medzi Španielskom a Talianskom 22. júna 2008 vo Viedni. Foto: TASR/AP

Fanúšik, plným menom Manuel Cáceres Artesero, ktorý má medzičasom 66 rokov, povzbudzoval španielsku reprezentáciu na celkove deviatich svetových a siedmich európskych šampionátoch.

Madrid 13. júna (TASR) - Španielska futbalová reprezentácia, ktorá v pondelok vstúpila do EURO 2016 najtesnejším víťazstvom 1:0 nad výberom Česka, sa na turnaji bude musieť zaobísť bez svojho najslávnejšieho fanúšika Manola. Ten je zo zdravotných dôvodov nútený sledovať stretnutia záverečného turnaja iba pred televíznou obrazovkou vo svojej obľúbenej krčme vo Valencii.

Fanúšik, plným menom Manuel Cáceres Artesero, ktorý má medzičasom 66 rokov, povzbudzoval španielsku reprezentáciu na celkove deviatich svetových a siedmich európskych šampionátoch. Tentoraz mu to, ako vyplýva zo správy denníka El Mundo, nedovolí zdravotný stav.

Na štadiónoch vo francúzskych mestách sa tak v hľadisku neobjaví Manolova typická známa aj ďaleko za hranicami vlasti, ani jeho bubon s nápisom Manolo El Bombo de Espaňa.

Samotný fanúšik sa pre spomínané periodikum vyznal, že mu z Francúzska volajú ľudia vyzývajúc ho, aby pricestoval. "To však aktuálne nie je možné," dodal smutný Manolo.