Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Nalbandian zranil čiarového rozhodcu a kontumačne prehral finále

David Nalbandian kopol na turnaji v Queen´s do čiarového rozhodcu. Foto: TASR/AP

Desiaty nasadený hráč v druhom sete kopol do malej bariéry chrániacej čiarového arbitra, ktorého letiaca časť ho zranila.

Londýn 17. júna (TASR) - David Nalbandian neovládol vo finále tenisového turnaja ATP v londýnskom Queen's Clube svoje nervy.

Za zranenie jedného z čiarových rozhodcov Argentínčana diskvalifikovali a prehral súboj proti Chorvátovi Marinovi Čiličovi kontumačne.

Desiaty nasadený hráč v druhom sete kopol do malej bariéry chrániacej čiarového arbitra, ktorého letiaca časť zlomeného panelu zranila na nohe. Incident sa stal pri stave 7:6 (3), 3:4 z pohľadu Argentínčana.

Umpireový rozhodca po tom, ako uvidel krvavú ranu na nohe svojho "pomocníka", zápas ukončil. Zraneného arbitra podľa medializovaných informácií previezli do nemocnice.

"To je jedna z vecí, ktoré sa v športe môžu stať. Všetko bolo pripravené na perfektné finále, slnko svieti a obaja ponúkli najlepší tenis týždňa. Bola to frustrácia, no pravidlá sú pravidlá. ATP nás donútila zápas ukončiť. Davida to veľmi mrzí," povedal riaditeľ turnaja Chris Kermode.

Samotný Nalbandian poprosil o pochopenie: "Veľmi ma to mrzí. Niekedy ste na kurte nahnevaný a je ťažké ovládnuť sa. Bola to chyba. Musím za to zaplatiť, ale všetci robíme chyby."



Queen's - finále:
Marin Čilič (6-Chorv.) - David Nalbandian (10-Arg.) 6:7 (3), 4:3 zápas kontumovali v prospech Čiliča