Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Naše futbalistky do 19 rokov víťazia v Srbsku, čaká ich Slovinsko

Mária Mikolajová, archívne foto Foto: TASR

Podali sme dobrý výkon, hlavne v prvom polčase, v ktorom sme rozhodli o výsledku, skonštatoval tréner Petrovič.

Stara Pazova 3. augusta (TASR) - Slovenským futbalistkám do 19 rokov sa darí na prebiehajúcom medzinárodnom turnaji v Srbsku, ktorý je pre ne prípravou na finálový turnaj ME 2016 v domácom prostredí. Zverenky trénera Branislava Petroviča v prvom zápase na turnaji zdolali domáce Srbky 4:2 a v nedeľu v druhom súboji prevalcovali Čiernu Horu 6:0.

Skóre otvorila už v 1. minúte stredopoliarka Monika Havranová a tá istá hráčka pridala v 10. minúte aj druhý gól. Ďalšou dvojgólovou hráčkou bola Klaudia Fabová, skórovala v 37. a v 42. minúte, piaty a šiesty gól si pripísala Mária Mikolajová.

"Podali sme dobrý výkon, hlavne v prvom polčase, v ktorom sme rozhodli o výsledku. Veľmi dobre sme sa pohybovali, kombinovali, vytvárali si príležitosti, ktoré sme aj využívali, hráčky sa futbalom bavili. V druhom polčase sme zmiernili tempo a zápas v podstate dohrávali. Mrzí nás zranenie Viki Čeriovej, ktorá nám v ďalšom zápase bude chýbať," citovalo facebookové konto Slovenského futbalového zväzu (SFZ) kouča Petroviča.

V poslednom stretnutí na turnaji Slovenky v utorok dopoludnia vyzvú rovesníčky zo Slovinska.