Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Násilnosti v Argentíne pred futbalovým zápasom majú obeť i zranených

Foto: TASR/AP

Incident je zatiaľ posledným dôsledkom neutíchajúceho násilia, ktoré v juhoamerickej krajine sprevádza futbalové zápasy.

Buenos Aires 28. mája (TASR) - Jedného mŕtveho a dvoch zranených si vyžiadala streľba v Buenos Aires krátko pred začiatkom sobotňajšieho futbalového zápasu argentínskej najvyššej súťaže medzi Lanusom a All Boys.

Streľba si podľa polície vyžiadala život 21-ročného člena chuligánskeho gangu, ktorého zasiahli do hrude guľky strelcov, prechádzajúcich okolo na troch motorkách.

Dvoch postrelených mužov previezli do nemocnice, tí však neutrpeli život ohrozujúce zranenia. Podľa riaditeľa tamojšej nemocnice Juana Morettiho sa okrem nich v nemocnici ocitli s ľahšími poraneniami aj ďalšie dve osoby, ktoré však "v zmätku ušli".

Incident je zatiaľ posledným dôsledkom neutíchajúceho násilia, ktoré v juhoamerickej krajine sprevádza futbalové zápasy.

"Je smutné, čo sa deje s futbalom v Argentíne. Keď sa naozaj chceme zbaviť násilia, malo by sa to urobiť. Anglický futbal bol násilnejší a dokázali to zvládnuť. Keď sa iné krajiny dokážu zbaviť tohto neduhu, nerozumiem, prečo by sa to nemohlo zvládnuť aj tu," vyhlásil tréner Lanusu Gabriel Schurrer.

Argentínsky futbalový zväz na čele s prezidentom Juliom Grondonom čelí v tejto súvislosti veľkej kritike za nečinnosť. Zväzoví funkcionári sa bránia, že ide o sociálny problém, ktorý by mala riešiť polícia.