Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Šport

Nástupcovia chobotnice tipovali rôzne, buldog nemal chuť na portské

Radosť Nemcov po góle do siete Portugalska. Foto: TASR/AP

Nájsť nástupkyňu slávnej chobotnice Paul, ktorá pred dvoma rokmi úspešne predpovedala zisk titulu pre Španielov bude náročné.

Berlín 10.júna (TASR) - Zvieracie predpovede výsledku zápasu Nemecko - Portugalsko na prebiehajúcich ME vo futbale sa mierne rozchádzali.

DPA uvádza, že v každom prípade bude ťažké nájsť nástupkyňu slávnej chobotnice Paul, ktorá pred dvoma rokmi úspešne predpovedala zisk titulu majstrov sveta pre Španielov i ťaženie Nemcov až do semifinále.

Predpoveď čajok na nemeckom ostrove Usedom a vydry Ferret v zologickej záhrade v meste Aue dávala väčšie šance Nemcom. Obe zvieratká prejavili svoje presvedčenie tým, že sa vrhli na potravu nemeckej proveniencie.

Slony Shahrukh a Shanti z Hamburgu predpovedali dokonca jasné trojgólové víťazstvo zverencov trénera Joachima Löwa. Na vyšantenie dostali loptu a vlajky oboch krajín pozostávajúcich zo zeleniny. Potugalsko bolo nakoniec trikrát prevalcované.

Aj buldog Xaver sa pridal k väčšinovým predpovediam. V štúdiu rádiostanice Bayern 1 sa musel rozhodnúť medzi dvoma bránkami. V nemeckej bola klobáska a v portugalskej víno. Samozrejme, že v tomto prípade si Xaver vychutnal klobásku.

Bavorská krava Yvonne, ktorá sa v roku 2010 preslávila niekoľko týždňov trvajúcim útekom pred mäsiarmi, po počiatočnom maškrtení z portugalského koryta prebehla k tomu nemeckému a celé ho sporcovala.

Na druhej strane pri bežeckých pretekoch predbehla korytnačka Sissi svojho súpera, pustila sa do šalátového koryta s portugalskou vlajkou a nepriamo dala najavo, že Portugalci by mohli byť v dueli úspešnejší.

Jej kamarát v štúdiu stuttgartskej stanice Antenne 1 sa však nenechal, zašprintoval a pustil so do nemeckej misky. DPA predpokladala, že tým chcel naznačiť remízu.