Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Atlanta prehrala doma s Clevelandom aj v druhom finále na Východe

LeBron James Foto: TASR/AP

V drese víťazov opäť zabral hviezdny LeBron James, ktorý k 30 bodom pridal aj jedenásť asistencií a deväť doskokov.

New York 23. mája (TASR) - Basketbalisti Clevelandu Cavaliers uspeli aj v druhom zápase finále play off Východnej konferencie zámorskej NBA, keď v noci na sobotu zvíťazili na palubovke Atlanty Hawks 94:82 a v sérii vedú 2:0.

Hviezdny LeBron James útočí v zápase proti Atlante, bráni ho Carroll.
Foto: TASR/AP


V drese víťazov opäť zabral hviezdny LeBron James, ktorý k 30 bodom pridal aj jedenásť asistencií a deväť doskokov. Dobre mu sekundoval šestnásťbodový Iman Shumpert, pod košmi dominoval Tristan Thompson, ktorý mal 16 doskokov, z toho jedenásť v obrane. "Aká veľká pomoc je, keď máte v tíme LeBrona?" zopakoval otázku novinárov tréner Cavaliers David Blatt. "Naozaj na to musím odpovedať?"

"Dnes sme predviedli kolektívny tímový výkon na oboch stranách palubovky, špeciálne však v defenzíve. Moji chlapci dnes hrali dobre a preto sme vyhrali," povedal James. Cleveland nastúpil bez hviezdneho rozohrávača Kyrie Irvinga, ktorý má problémy s ľavým kolenom.

Najlepším strelcom domácich bol Dennis Schröder s 13 bodmi, o jeden menej mali na konte Jeff Teague, Kyle Korver a Al Horford. "Nám sa nedarilo a oni hrali výborne. Musíme sa vrátiť k nášmu basketbalu," povedal krídelník DeMarre Carroll. "Nakopali nám zadok. V oboch zápasoch sme nehrali dobre, ale stále si myslíme, že sme lepší tím," dodal rozohrávač Kent Bazemore. Atlanta prehrala dva domáce zápasy po sebe prvýkrát v sezóne.

Cleveland viedol po polčase len o päť bodov, no v tretej štvrtine duel zlomil. Postupne si vypracoval až dvadsaťbodový náskok, pred poslednou štvrtinou viedol 84:66. Hawks v závere skresali náskok len o šesť bodov. "V play off to chce lepší výkon. Musíte lepšie premieňať strely, viac cloniť. Musíte sa viac snažiť," vyhlásil po stretnutí domáci tréner Mike Budenholzer. Zápas číslo tri je na programe v noci na pondelok v Clevelande.

ATLANTA - CLEVELAND 82:94 (21:26, 28:28, 17:30, 16:10)
Najviac bodov: Schröder 13, Teague, Korver a Horford po 12 - James 30 (11 asistencií), Shumpert 16, Dellavedova 11, 18.670 divákov.
/stav série: 0:2/