Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

VIDEO: V rekordnom Zápase hviezd NBA triumfoval Západ

Ocenenie pre najužitočnejšieho hráča Zápasu hviezd NBA získal Russell Westbrook. Foto: TASR/AP

Ocenenie pre najužitočnejšieho hráča duelu získal Russell Westbrook.

Toronto 15. februára (TASR) - V poradí 65. Zápas hviezd zámorskej basketbalovej NBA sa skončil triumfom Výberu Západnej konferencie, ktorý v noci na pondelok zvíťazil v tradičnom exhibičnom stretnutí nad Tímom Východu 196:173. Západ tak napodobnil vlaňajší triumf z newyorskej Madison Square Garden (163:158) a historickú bilanciu upravil zo svojho pohľadu na 28:37.

Ocenenie pre najužitočnejšieho hráča duelu, ktorý sa hral v torontskom Air Canada Centre, získal Russell Westbrook. Tvorca hry Oklahomy City Thunder prispel k výhre 31 bodmi, ôsmimi doskokmi, piatimi asistenciami a piatimi ziskami a obhájil tak vlaňajší titul MVP. "Myslím si, že na zisk ocenenia tu dnes bolo viacero kandidátov. Som veľmi šťastný, že som uspel v tejto silnej konkurencii. Bol to skvelý víkend, užili sme si množstvo zábavy. Vedel som to už dávnejšie, ale dnes to môžem povedať nahlas - v Toronte majú skvelých fanúšikov," pochválil atmosféru v Toronte Westbrook. Dynamický rozohrávač sa stal iba druhým hráčom v histórii exhibičných zápasov, ktorý získal titul MVP dva roky za sebou. Pred ním to dokázal len legendárny Bob Pettit z klubu St. Louis Hawks (1958, 1959).



Najväčšia pozornosť priaznivcov i zástupcov médií sa počas víkendu sústredila na Kobeho Bryanta. Hrajúca legenda Los Angeles Lakers sa predstavila na svojej poslednej All Star exhibícii, keďže po aktuálnej sezóne ukončí svoju úspešné profiligovú kariéru. Tridsaťsedemročný rozohrávač sa podieľal na víťazstve Západu desiatimi bodmi a pri odchode z palubovky mu diváci pripravili búrlivé ovácie. "Myslím si, že to bolo pekná rozlúčka. Zápasy All Star boli vždy skvelou príležitosťou stretnúť sa s priateľmi-protihráčmi a zabaviť fanúšikov. Bude mi to chýbať, ale už som si toho užil dosť," rozdával úsmevy na všetky strany Bryant, pre ktorého to bola celkovo osemnásta účasť na All Star víkende.




Ako tradične, exhibícia sa od úvodného rozskoku hrala bez defenzívy, útoky dominovali nad obranami. V konečnom zúčtovaní padlo hneď niekoľko rekordov. Celkových 369 bodov je novým maximom histórie zápasov hviezd. Oba tímy prekonali rekordy v počte nastrieľaných bodov, keď doterajším maximom bolo 163 bodov v podaní Východu z roku 2014 a Západu z roku 2015. Lídrom Východu bol Paul George, ktorý nastrieľal 41 bodov. Viac bodov počas exhibície zaznamenal len legendárny Wilt Chamberlain, v roku 1962 ich nastrieľal 42. Novým rekordérom v počte nastrieľaných bodov je po nedeli LeBron James. Elitný krídelník Clevelandu ich má na svojom konte 291, čím prekonal lúčiaceho sa Bryanta. "To nič neznamená, Kobe zostane pre množstvo ľudí tou najväčšou hviezdou. Všetka pozornosť dnes zaslúžene patrila jemu. Určite nám bude na palubovkách chýbať," vravel James.

Zápas hviezd NBA 2016

Východ - Západ 173:196 (43:40, 47:52, 46:53, 37:51)

zostavy a body:

Východ: George 41, Lowry 14 (10 asistencií), James 13, Anthony 13, Wade 8 (Wall 22, DeRozan 18, Drummond 16, Gasol 9, Thomas 9, Horford 7, Millsap 3).

Západ: Westbrook 31, Curry 26, Durant 23, Leonard 17, Bryant 10 (Davis 24, Harden 23, Paul 14 (16 asistencií), Cousins 11, Thompson 9, Green 4, Aldridge 4).