Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NBA: Boston podľahol Clevelandu, ktorý je v play off stále nezdolaný

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Druhý duel je na programe v noci z piatka na sobotu od 2.30 h SELČ opäť v metropole štátu Massachusetts.

Boston 18. mája (TASR) - Basketbalisti Clevelandu Cavaliers zvíťazili v noci na štvrtok v prvom stretnutí finále play off Východnej konferencie NBA na palubovke Bostonu Celtics 117:1O4. LeBron James a Kevin Love dali za hostí dovedna 70 bodov, obhajca trofeje aj vďaka nim stále neprehral v tohtoročnom play off.

Druhý duel je na programe v noci z piatka na sobotu od 2.30 h SELČ opäť v metropole štátu Massachusetts. Pokiaľ Cavaliers uspejú aj v ňom, stanú sa iba šiestym tímom v histórii profiligy, ktorý vyhral úvodných desať zápasov play off. Túto sezónu už dosiahli métu hráči Golden State Warriors.

Cleveland si po dvoch štvrtinách v Bostone vypracoval rozhodujúci 22-bodový náskok. "Pred zápasom sme si povedali, že musíme hrať útočne a snažiť sa dostať ich obranu pod tlak. Náš zámer nám vyšiel," povedal pre oficiálnu stránku zámorskej súťaže James, ktorý k 38 bodom pridal deväť doskokov a sedem asistencií. V siedmom stretnutí za sebou pokoril hranicu 30 bodov, čo je jeho osobný rekord.

"LeBron v play off udáva tón. Už v druhej polovici základnej časti ukázal obrovskú ofenzívnu silu a pokračuje v tom aj vo vyraďovacích bojoch," pochválil Jamesa tréner Tyronn Lue. Cavs triumfovali aj vďaka úspešnej streľbe spoza trojkového oblúka, Love premenil šesť pokusov. "Výborne sme pracovali s loptou, presne sme si prihrávali. Kraľovali sme pod oboma košmi, dokonale nám vyšiel náš herný plán," pochvaľoval si druhý najlepší strelec zápasu, ktorý mal 32 bodov a 12 doskokov.

Bostonu nepomohlo ani 17 bodov a 10 asistencií skúseného Isiaha Thomasa. "Musíme priznať, že Cleveland bol lepší a zvíťazil zaslúžene. Cavaliers nás prevýšili kondične. Od začiatku zápasu nasadili vysoké tempo a nedokázali sme s nimi držať krok. Dovolili sme im, aby si rýchlo vypracovali výrazný náskok. Do duelu proti obhajcom trofeje treba vstúpiť úplne iným spôsobom," analyzoval príčiny prehry Thomas.

Prvý zápas finále Východnej konferencie

BOSTON CELTICS - CLEVELAND CAVALIERS 104:117 (19:30, 20:31, 36:31, 29:25)
Najviac bodov: Crowder a Bradley po 21, Thomas 17 (10 asistencií) - James 38, Love 32 (12 doskokov), Thompson 20, 18.624 divákov
/stav série: 0:1/