Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chicago nevyužilo druhú šancu na postup, v Brooklyne sa predlžovalo

Momentka zo zápasu Portland - Memphis. Foto: TASR/AP

Vyradenie vo štvrťfinále Východnej konferencie odvrátili hráči Milwaukee vďaka triumfu 94:88 v Chicagu, v sérii tak znížili z 0:3 už na 2:3.

New York 28. apríla (TASR) - Basketbalisti Atlanty Hawks prehrali vo štvrtom zápase 1. kola play off zámorskej NBA v Brooklyne 115:120 po predĺžení a stav série je tak vyrovnaný 2:2 na zápasy. Vyradenie vo štvrťfinále Východnej konferencie odvrátili hráči Milwaukee vďaka triumfu 94:88 v Chicagu, v sérii tak znížili z 0:3 už na 2:3.

Lídrom domácich Nets bol s 35 bodmi Deron Williams, pridal k nim aj 7 asistencií a 5 doskokov. V poslednej štvrtine sa Brooklyn dostal aj zo straty osem bodov. Víťaz tejto série sa v konferenčnom semifinále stretne s Washingtonom Wizards.

Chicago nevyužilo ani druhú šancu rozhodnúť sériu a tá sa teraz na zápas číslo šesť presúva do Milwaukke (noc na piatok). Hostí k triumfu potiahol rozohrávač Michael Carter-Williams 22 bodmi, 9 asistenciami a 8 doskokmi.

Na Západe nevyužil šancu na postup Memphis, ktorý vedie nad Portlandom na zápasy 3:1, keď v noci na utorok prehral na palubovke súpera 92:99. Domáci sa udržali v hre aj vďaka výkonu v poslednej štvrtine, ktorú vyhrali 31:17.