Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

NBA: Cleveland delí jediné víťazstvo od postupu do finále

Kyrie Irving (vpravo) a LeBron James z Clevelandu Cavaliers počas druhého zápasu štvrťfinále Východnej konferencie zámorskej NBA proti Indiany Pacers 17. apríla 2017 v Clevelandu. Foto: TASR/AP

Do finále sa už prebojoval tím Golden State Warriors, ktorý vo vyvrcholení Západnej konferencie zdolal San Antonio Spurs 4:0 na zápasy.

Cleveland 24. mája (TASR) - Basketbalisti Clevelandu Cavaliers zvíťazili vo štvrtom stretnutí finále play off Východnej konferencie NBA na domácej palubovke nad Bostonom Celtics 112:99 a v sérii sa ujali vedenia 3:1 na zápasy. Obhajca titulu môže postup do finále spečatiť v piatom súboji na palubovke súpera, ktorý je na programe v noci na piatok SELČ. Do finále sa už prebojoval tím Golden State Warriors, ktorý vo vyvrcholení Západnej konferencie zdolal San Antonio Spurs 4:0 na zápasy.

Hrdinom štvrtého duelu východnej vetvy bol rozohrávač Cavs Kyrie Irving, ktorý mal poranený členok, no napriek tomu dosiahol kariérne maximum v play off 42 bodov, pričom 19 z nich strelil za menej ako deväť minút v druhej polovici zápas a 33 za 19 minút. LeBron James pridal 34 bodov a Kevin Love 17 a rovnaký počet doskokov.

Irving potiahol Cleveland po tom, ako sa James vyfauloval. "Ten chlapec je proste špeciálny. Bolo úžasné tam sedieť a sledovať ho, narodil sa pre takéto momenty," pochválil Irvinga hviezdny krídelník obhajcov trofeje James. "Videl, že LeBron išiel dole a preto chcel zobrať tú ťarchu na svoje ramená. Presne to aj urobil," povedal tréner Cavs Tyronn Lue.

Irving prezradil, že ho poháňalo to, že nechcel prísť o náskok v sérii. "V podvedomí som mal stále to, že nemôžu vyrovnať túto sériu. Nechceli sme ísť späť do Bostonu za stavu 2:2. Dnes sme potrebovali vyhrať."

Tréner Celtics Brad Stevens bol sklamaný z toho, ako jeho hráči bránili Irvinga. "Bol to chaos. Keď sa takto rozbehne, je ťažké ho zastaviť."

V drese Bostonu sa dostali štyria hráči nad hranicu 15 bodov, najviac ich nazbierali Avery Bradley (19) a Jae Crowder (18), no proti Clevelandu to nestačilo. "Myslím si, že sme dosť pokorní, aby sme vedeli, že sme nehrali dobre. Našim domácim tribúnam chceme ukázať lepší výkon, aký sme predviedli v posledných dvoch zápasoch," povedal Crowder.

play off NBA /na štyri víťazstvá/

štvrtý zápas finále Východnej konferencie

CLEVELAND CAVALIERS - BOSTON CELTICS 112:99 (19:29, 28:28, 40:23, 25:19)
Najviac bodov: Irving 42, James 34, Love 17 (17 doskokov) - Bradley 19, Crowder 18, Horford 16, 20.562 divákov.

/stav série: 3:1/