Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Curry poslal Golden State do finále Západnej konferencie

Na snímke hráč Golden State Warriors Stephen Curry. Foto: TASR/AP

Diváci videli v Toyota Centre napínavý duel, v ktorom domáci ešte na začiatku poslednej štvrtiny viedli o sedem bodov.

Houston 11. mája (TASR) – Basketbalisti Golden State Warriors zvíťazili v noci na sobotu v šiestom dueli semifinále Západnej konferencie play off NBA na palubovke Houston Rockets 118:113 a po víťazstve 4:2 v sérii si zahrajú v konferenčnom finále. V ňom narazia na úspešnejšieho z dvojice Denver – Portland.

Diváci videli v Toyota Centre napínavý duel, v ktorom domáci ešte na začiatku poslednej štvrtiny viedli o sedem bodov, no strelecký výpadok v rozhodujúcich chvíľach duelu vyšiel zverencov trénera Mikea D'Antoniho veľmi draho.

"Táto prehra nás bude bolieť ešte dlho. Hrali sme najlepšie ako sme vedeli, no napriek tomu sa nám ich nepodarilo vyradiť. Túto sériu by som prirovnal k zápasu v ťažkej váhe. Naše údery však išli mimo a nepodarilo sa nám vybojovať siedmy duel na palubovke Golden State."

Hviezdou večera bol hráč hostí Steph Curry, ktorý sa v prvom polčase strelecky nepresadil, no bodovo doslova explodoval v druhom, keď všetkých 33 bodov zaznamenal až v posledných 24 minútach duelu a zabezpečil Warriors piatu účasť vo finále konferencie za sebou.

"Steph Curry nepatrí len k najlepším hráčom akých sme kedy videli, on je jedným z tých, ktorí dokážu rozhodovať dôležité zápasy," reagoval na svojom twitteri legendárny Magic Johnson. Výkon svojho rivala z minulých sezón ocenil aj LeBron James, ktorý v príspevku citoval Rudyho Tomjanovicha, niekdajšieho trénera Rockets: "Nikdy nepodceňujte srdce šampióna!"

Curry absolvoval duel aj napriek vykĺbenému prstu na ruke, ktorý si priniesol z piateho zápasu série. Hosťom navyše chýbal aj zranený Kevin Durant, ktorý má problémy s lýtkovým svalom na pravej nohe.

6. zápas semifinále Západnej konferencie:



HOUSTON ROCKETS – GOLDEN STATE WARRIORS 113:118 (28:27, 29:30, 30:25, 26:36)

Najviac bodov: Harden 35, Paul 27 (11 doskokov), Tucker 15 – Curry 33, Thompson 27, Iguodala 17, 18.055 divákov.

Konečný výsledok série: 2:4, Golden State postúpilo do finále konferencie.