Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 15. marec 2024Meniny má Svetlana
< sekcia Šport

VIDEO: Warriors dokonali obrat a zopakujú si finále NBA s Clevelandom

Stephen Curry (uprostred) z Goldenu State Warriors sa teší so spoluhráčmi po víťazstve nad Oklahomou City v siedmom zápase finále Západnej konferencie zámorskej NBA 30. mája 2016 v Oaklande. Foto: TASR/AP

Golden State pritom prehrával už 1:3. Stal sa tak iba desiatym tímom histórie, ktorý dokázal otočiť sériu play off pri takomto nepriaznivom stave.

Oakland 31. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors sa po roku opäť predstavia v boji o celkový triumf v play off zámorskej NBA. Obhajcovia trofeje predviedli vo finálovej sérii Západnej konferencie dokonalý obrat, keď v rozhodujúcom siedmom stretnutí zdolali na domácej palubovke Oklahomu City Thunder 96:88 a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

Golden State pritom prehrával už 1:3. Stal sa tak iba desiatym tímom histórie, ktorý dokázal otočiť sériu play off pri takomto nepriaznivom stave. Warriors sa vo finále celej súťaže stretnú s hráčmi Clevelandu Cavaliers, ktori vyradili Toronto Raptors 4:2 na zápasy. Zopakujú si tak vlaňajší boj o titul, vtedy zdolali Cavs 4:2 na duely.

Domácich v noci na utorok potiahol opäť hviezdny Stephen Curry, ktorý nazbieral 36 bodov, zároveň premenil sedem trojok a vytvoril tak nový rekord sedemzápasovej série v play off s počtom 32 úspešných pokusov spoza oblúka. Klay Thompson pridal ďalších 21 bodov a premenil šesť trojok. "Prešli sme ďalej len o chlp. No zvládli sme to a ideme do finále," povedal tréner Steve Kerr.

Necelých 80 sekúnd pred koncom zápasu za stavu 90:86 pre domácich fauloval Serge Ibaka pri trojkovom pokuse Curryho, líder "bojovníkov" premenil všetky tri trestné hody a navyše pridal aj úspešnú trojku. "Dnes sa zase ukázala sila Stepha Curryho, rozhodujúci výkon v rozhodujúcom siedmom zápase, to je proste on," pochválil ho Kerr.

V drese hostí sa najviac darilo Kevinovi Durantovi, ktorý zaznamenal 27 bodov. Russell Westbrook pridal 19 a 13 doskokov, no ani to nestačilo Oklahome k postupu. "Takáto prehra nás bolí. Hlavne, keď sme vyhrávali v tejto sérii už 3:1," povedal Durant.

Prvý zápas finálovej série je na programe v noci na piatok na štadióne Warriors v Oaklande.

NBA - play off - 3. kolo

siedmy zápas finále Západnej konferencie

GOLDEN STATE WARRIORS - OKLAHOMA CITY THUNDER 96:88 (19:24, 23:24, 29:12, 25:28)



Najviac bodov: Curry 36, Thompson 21, Green 11 - Durant 27, Westbrrok 19 (13 asistencií), Ibaka 16, 19.596 divákov.

/konečný stav série: 4:3, postúpil Golden State/