Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NBA: Warriors tretí rok po sebe do finále, San Antonio sfúkli 4:0

Na archívnej snímke počas zápasu Stephen Curry Foto: TASR/AP

Streleckým lídrom Warriors vo štvrtom dueli bol Stephen Curry, autor 36 bodov.

San Antonio 23. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors v najkratšom možnom čase postúpili do finále play off zámorskej NBA. V noci na utorok triumfovali vo štvrtom finálovom súboji play off Západnej konferencie nad San Antoniom Spurs 129:115 a sériu vyhrali hladko 4:0 na zápasy.

Streleckým lídrom Warriors vo štvrtom dueli bol Stephen Curry, autor 36 bodov. Sekundoval mu Kevin Durant, ktorý zaznamenal 29 bodov a 12 doskokov. Hráči Golden State prehrávali iba v úvode, v priebehu stretnutia si vypracovali až 22-bodový náskok. Warriors zatiaľ v play off vyhrali všetkých 12 stretnutí, čo sa v doterajšej histórii vyraďovacích bojov nepodarilo žiadnemu tímu. Do finále postúpili tretí rok po sebe, sily si zmerajú s víťazom finálovej konfrontácie Východnej konferencie, v ktorej vedie obhajca titulu Cleveland Cavaliers nad Bostonom Celtics 2:1 na zápasy. "Je skvelé byť jedným z dvoch tímov na konci sezóny. Uvidíme, či nás tretíkrát v rade vyzve Cleveland," povedal Durant, ktorý prišiel do Golden State pred sezónou ako voľný hráč z Oklahomy.

Najlepším strelcom v zdolanom tíme bol Kyle Anderson s 20 bodmi. V drese Spurs odohral možno svoj posledný zápas 39-ročný Argentínčan Manu Ginobili, ktorý aj kvôli početnej maródke nastúpil v základe a postaral sa o 15 bodov a sedem asistencií. "Úžasný hráč, rád som proti nemu nastupoval. A túto sériu odohral fenomenálne," pochválil veterána Durant.

Zraneniami zdecimované San Antonio, ktoré sa v sérii muselo zaobísť bez Tonyho Parkera a v jej priebehu prišlo aj o najväčšiu hviezdu Kawhiho Leonarda a Davida Leeho, nedokázalo výraznejšie potrápiť svojho súpera. "Samozrejme, je to pre nich ťažké, že nemali Kawhiho, Tonyho i Davida. Ale víťazstvo je víťazstvo a vy musíte zdolať každého súpera bez ohľadu, kto za neho nastúpi," citovala agentúra AP Draymonda Greena, ktorý prispel k výhre 16 bodmi, ôsmimi doskokmi a ôsmimi asistenciami.

Play off NBA /na štyri víťazstvá/

štvrtý zápas finále Západnej konferencie

SAN ANTONIO SPURS - GOLDEN STATE WARRIORS 115:129 (19:31, 32:34, 27:31, 37:33)
Najviac bodov: Anderson 20, Ginobili 15, Mills a P. Gasol 14 - Curry 36, Durant 29 (12 doskokov), D. Green 16, 18.466 divákov.
/konečný stav série: 0:4, Golden State postúpilo do finále/