Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

NBA: Golden State zdolalo San Antonio,v konferenčnom finále vedie 2:0

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Basketbalisti Warriors zdolali tentoraz svojho súpera o priepastných 36 bodov.

Oakland 17. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors zvíťazili v noci na stredu v domácom druhom stretnutí finále play off Západnej konferencie NBA nad San Antoniom Spurs vysoko 136:100 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:0 na zápasy.

Warriors prekonali súpera v každej štvrtine, potiahol ich predovšetkým autor 29 bodov Stephen Curry, ktorý pridal aj sedem doskokov a rovnaký počet asistencií. Hostia sa nedokázali vyrovnať s absenciou elitného krídelníka Kawhiho Leonarda, ten si v prvom súboji obnovil zranenie ľavého členka.

"Budú hrať naplno, až pokým nebude úplný koniec. Splnili sme to, čo sme mali urobiť, využili sme výhodu domácej palubovky. Skutočnou výzvou bude uhrať nejaké víťazstvá aj na pôde protivníka," povedal pre agentúru AP Draymond Green, ktorý nazbieral trinásť bodov, deväť doskokov a šesť asistencií.

Tretí duel je na programe v noci zo soboty na nedeľu od 3.00 h SELČ v San Antoniu. Spurs sa pred presunom série do ich arény nevzdávajú, tréner Gregg Popovich však zatiaľ nevie, či už bude mať Leonarda k dispozícii. Rozhodnúť o jeho štarte by sa malo v piatok alebo sobotu. "Som sklamaný, nepredviedli sme to, čo som očakával. Nejde o počet doskokov ani strát lopty, ale pri Kawhiho neúčasti sme neverili. A to musíte. Hráči sa priveľmi ľutovali," priznal Popovich.

Druhý zápas finále Západnej konferencie

GOLDEN STATE WARRIORS - SAN ANTONIO SPURS 136:100 (33:16, 39:28, 34:31, 30:25)
najviac bodov: Curry 29, McCaw 18, Durant 16 - Simmons 22, Bertans 13, Dedmon 9, 19.596 divákov
/stav série: 2:0/