Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NBA: Milwaukee zdolalo Toronto 125:103

Na archívnej snímke hráč Giannis Antetokounmpo z Milwaukee. Foto: TASR/AP

Pozrite si sumár.

Milwaukee 18. mája (TASR) - Basketbalisti Milwaukee Bucks zvíťazili v noci na sobotu v druhom zápase finále Východnej konferencie zámorskej NBA nad Torontom Raptors 125:103 a v sérii vedú 2:0. Hviezdou zápasu bol Giannis Antetokounmpo, ktorý zaznamenal 30 bodov a 17 doskokov.

Bucks sa dostali hneď v úvode duelu do 9-bodového vedenia a zápas už zo svojich rúk nepustili. “Prespali sme úvod, čo nás dostalo do veľmi zlej východiskovej pozície a už sa nám nepodarilo zmobilizovať,“ zhodnotil Marc Gasol. Po polčase prehrávalo Toronto už o priepastných 25 bodov, najviac v tomto ročníku. “Myslím, že sme sa na tento zápas mentálne veľmi dobre pripravili. Udávali sme tón hry už od úvodu stretnutia a podarilo sa na ubrániť domácu palubovku,“ povedal Antetokounmpo kandidát na zisk trofeje pre najužitočnejšieho hráča a najlepšie brániaceho hráča roka.

Hviezde tímu výborne sekundovali hráči z lavičky, ktorí nazbierali dovedna 31 bodov. “Dnešok hodnotím veľmi pozitívne. Našli sme spôsob hry, ktorý nám vyhovuje a ktorému veríme. Zápasy ako ten dnešný nás v tom len utvrdzujú. Samozrejme sa môže stať, že prídu aj prehry, no my budeme pokračovať v tom, čo sme robili celú sezónu,“ povedal tréner Milwaukee Mike Budenholzer. “Všade sme boli o krok neskôr, nedarilo sa nám strelecky a nevykrývali sme dôležité priestory. To na takejto úrovni skrátka nemôžete dopustiť,“ zhodnotil výkon “raptorov“ tréner Nick Nurse. “Bucks“ naplno využili výhodu domáceho prostredia a do Kanady poletia s vedením 2:0 na zápasy. V prípade postupu by si Milwaukee zahralo vo finále NBA po 45 rokoch. Zápas je na programe v noci na pondelok o 01.00 SELČ.

3. kolo play off NBA

2. zápas finále Východnej konferencie:

MILWAUKEE BUCKS – TORONTO RAPTORS 125:103 (35:21, 29:18, 31:39, 30:25)

Najviac bodov: Antetokounmpo 30 (17 doskokov), Ilyasova 17, Mirotič 15 – Leonard 31, Lowry 15, Powell 14, 17.570 divákov.

/stav série: 2:0/