Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Orlando vyradilo číslo 32, ktoré nosil Shaquille O'Neal

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

O'Neal začal úspešnú hráčsku kariéru v Orlande, ktoré ho v roku 1992 draftovalo z prvého miesta.

Orlando 14. februára (TASR) - Americký basketbalový tím Orlando Magic vyradil číslo 32, ktoré nosil legendárny pivot Shaquille O'Neal. Tím zámorskej NBA nikdy predtým nevyradil číslo žiadneho hráča, rozhodol sa tak pri oslavách svojej 35. sezóny v profilige.

O'Neal začal úspešnú hráčsku kariéru v Orlande, ktoré ho v roku 1992 draftovalo z prvého miesta. V drese floridského klubu odohral štyri sezóny. Následne si počas bohatej kariéry zahral za LA Lakers, Miami Heat, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers a Boston Celtics. "Existuje jedno príslovie: ´Nikdy nezabudni, odkiaľ pochádzaš.´ Moja profesionálna kariéra sa začala tu a prežil som tu väčšinu života. Fanúšikovia v Orlande boli vždy veľmi pohostinní, no nikdy som si nemyslel, že tento deň nastane," uviedol štvornásobný šampión NBA.

Dres 51-ročného člena Siene slávy vyvesili pod strechu štadióna po nevydarenom stretnutí, v ktorom Magic podľahli Oklahome City (113:127). "Nikto si nezaslúži byť skôr ako Shaquille. On dostal Orlando Magic na mapu NBA a základy jeho skvelej kariéry položil práve v tomto klube," povedal výkonný riaditeľ Magic Alex Martins.