Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NBA: Pau Gasol sa 1. júla stane voľným hráčom

Na archívnej snímke z 3. apríla 2016 hráč Chicaga Bulls Pau Gasol v zápase zámorskej NBA proti Milwaukee Bucks v Chicagu. Pau Gasol zvažuje, že si nezahrá na letných olympijských hrách v Riu de Janeiro kvôli výskytu vírusu Zika. FOTO TASR/AP Foto: TASR AP

Jeden z najvšestrannejších hráčov uplynulej dekády má za sebou v drese Chicaga Bulls dobrú sezónu, v 72 zápasoch dosahoval priemerne 16,5 bodu a 11,0 doskoku na stretnutie.

Chicago 28. júna (TASR) - Španielsky basketbalista Pau Gasol odmietol opciu na sezónu 2016/2017 a 1. júla sa stane voľným hráčom Informáciu priniesol americký portál Bleacher Report.

Jeden z najvšestrannejších hráčov uplynulej dekády má za sebou v drese Chicaga Bulls dobrú sezónu, v 72 zápasoch dosahoval priemerne 16,5 bodu a 11,0 doskoku na stretnutie. Chicagu sa v predchádzajúcej sezóne nepodarilo prebojovať do vyraďovacích bojov, keď Gasol v záverečnej fáze základnej časti bojoval so zranením kolena.

Vo veku 35 rokoch má španielska hviezda šancu získať posledný veľký kontrakt v profesionálnej kariére, do karát mu hrá aj zvýšenie platového stropu zo 70 na približne 94 miliónov amerických dolárov. Podľa viacerých zdrojov je najväčším favoritom na získanie Gasola San Antonio Spurs.