Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NBA: Golden State zdolalo San Antonio, ktoré zlomilo zranenie Leonarda

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kawhi Leonard si v tretej štvrtine obnovil zranenie ľavého členka.

Oakland 15. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors úspešne vstúpili do finále play off Západnej konferencie NBA. V úvodnom súboji zvíťazili v noci na pondelok na domácej palubovke nad San Antoniom Spurs 113:111 a ujali sa vedenia v sérii.

Warriors väčšinu zápasu prehrávali, v druhej štvrtine až o 25 bodov, ale nezložili zbrane a nakoniec sa im podaril parádny obrat. Stíhačku začal v tretej časti Stephen Curry, 1:48 min. pred koncom trojkou vyrovnal a dokopy nastrieľal 40 bodov. Kevin Durant, ktorý zabral najmä v záverečnej štvrtine, zaznamenal 34 bodov. Kľúčovým momentom bolo odstúpenie lídra hostí Kawhiho Leonarda, ktorý si v tretej štvrtine obnovil zranenie ľavého členka. Spurs v okamihu jeho zranenia viedli 78:55, ale Warriors využili súperov šok a nasledujúci úsek získali pomerom 18:0. "Je to kruté. Dokázal sa vrátiť po zranení práve tohto členka a hneď dvakrát za sebou si ho znovu podvrtol. My sme sa s jeho absenciou nedokázali vyrovnať," povedal Manu Ginobili na adresu Leonarda, ktorý stihol zaznamenať 26 bodov a osem doskokov.

Faul Zazu Pačuliju nerozchodil a zvyšok zápasu musel Leonard sledovať zo šatne. Úradujúceho finalistu z Oaklandu to naštartovalo k obratu. Nakoniec rozhodla dramatická koncovka, v ktorej boli úspešní Warriors. "Je to play off. Nič se nedá dopredu odhadovať alebo očakávať. Vyleteli na nás a my sme boli z toho zaskočení. Chvíľu trvalo, kým sme sa dostali do tempa. Vybojovať taktýmto spôsobom víťazstvo je pekné, ale musíme sa z toho poučiť a nabudúce vstúpiť do zápasu úplne inak," povedal pre zámorské médiá Curry. Druhý zápas série je na programe v noci na stredu.

Prvý zápas finále Západnej konferencie

GOLDEN STATE WARRIORS - SAN ANTONIO SPURS 113:111 (16:30, 26:32, 39:28, 32:21)
Najviac bodov: Curry 40, Durant 34, Pačulija 11 - Aldridge 28, Leonard 26, Ginobili 17, 19.596 divákov.
/stav série: 1:0/