Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NBA: Stoudemire podpísal zmluvu s Knicks a následne ukončil kariéru

Amar'e Stoudemire Foto: TASR/AP

Tenisky zavesil na klinec ako šesťnásobný účastník All Stars zápasu, päťkrát ho nominovali do najlepšieho tímu sezóny a v roku 2003 získal cenu pre najlepšieho nováčika NBA.

New York 27. júla (TASR) - Americký basketbalista Amar'e Stoudemire podpísal jednodňový kontrakt s tímom zámorskej NBA New York Knicks, aby následne vo veku 33 rokov ukončil profesionálnu kariéru. Informáciu priniesla oficiálna ligová stránka.

"Chcel by som poďakovať pánovi Dolanovi, Philovi Jacksonovi a Steveovi Millsovi za to, že ma podpísali, aby som mohol oficiálne ukončiť kariéru ako člen New York Knicks. Do New Yorku som prišiel v roku 2010 s cieľom znova oživiť značku, čo sa nám podarilo. Moja kariéra ma dostala aj na iné miesta v krajine, ale moje srdce zostalo vždy vo Veľkom jablku," povedal Stoudemire po ukončení svojej hráčskej kariéry.

Jeden z najdominantnejších krídelníkov poslednej dekády pôsobil v NBA od sezóny 2002 a svoju 14-ročnú kariéru zakončil s priemerom 18,9 bodu a 7,8 doskoku na zápas. Stoudemireov dres bol dokonca v sezóne 2010/2011 štvrtým najpredávanejším na trhu. "Amar’e Stoudemire bol tvárou New York Knicks pre svoju dokonalosť na palubovke a oddanosť smerom k našej komunite a fanúšikom po celom svete. Keď nás Amar’e požiadal, aby mohol ukončiť kariéru ako Knick, tak sme boli poctení," vyjadril sa generálny manažér klubu Steve Mills.

Stoudemire ukončil kariéru ako šesťnásobný účastník All Stars zápasu, päťkrát ho nominovali do najlepšieho tímu sezóny a v roku 2003 získal cenu pre najlepšieho nováčika NBA. Na reprezentačnej scéne získal s USA bronz na OH 2004 a zlato na majstrovstvách amerického kontinentu (FIBA Americas) v roku 2007. Stoudemire bol deviatkou draftu v roku 2002 a počas svojej kariéry obliekal dres Phoenixu Suns, Dallasu Mavericks, Miami Heat a New Yorku Knicks.