Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NBA: Warriors delí od postupu do finále už len jedna výhra

Hráči Goldenu State Warriors. Foto: TASR/AP

Spurs robili čo mohli, po prvej štvrtine viedli, ale postupne im došli sily a na súpera hrajúceho v plnej sile napokon nestačili.

San Antonio 21. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors triumfovali v noci na nedeľu v treťom dueli finále play off Západnej konferencie NBA na palubovke San Antonia Spurs 120:108. V sérii hranej na štyri víťazstvá tak vedú už 3:0 na zápasy a postup do finále súťaže môžu spečatiť už v pondelok v San Antoniu.

V drese víťazov nazbieral Kevin Durant 33 bodov a 10 doskokov, Stephen Curry pridal 21 bodov. Domáci sa museli zaobísť bez zranených Kawhiho Leonarda a Tonyho Parkera, v prvej štvrtine navyše prišli pre problémy s kolenom aj o Davida Leeho. Warriors zatiaľ v play off neokúsili prehru a sú tretím tímom histórie NBA s víťazstvami v úvodných 11 stretnutiach play off.

Z pohľadu konečného výsledku bola rozhodujúca druhá štvrtina, ktorú vyhrali hostia 35:22. Po zmene strán si dvojciferný náskok s prehľadom udržali a po záverečnom hvizde mohli oslavovať cenný triumf. "Pre nás to nie je prekvapenie. Do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať. San Antonio je súper, ktorý z vás dostane to najlepšie. Náš výkon nebol ideálny, ale dôležité je, že sme uspeli," vravel po stretnutí Curry, ktorý prekonal legendárneho Ricka Barryho a stal sa klubovým rekordérom v počte bodov v play off.

Spurs robili čo mohli, po prvej štvrtine viedli, ale postupne im došli sily a na súpera hrajúceho v plnej sile napokon nestačili. Citeľná bola najmä absencia Leonarda, ktorý chýbal v ofenzíve i pri bránení Duranta. "Musíme bojovať s vojakmi, ktorí zostali na bojisku. Nikto nás nebude ľutovať. Séria ešte neskončila, stále máme šancu na zvrat," vyhlásil po stretnutí argentínsky veterán Manu Ginobili, ktorý bol s 21 bodmi najlepším strelcom Spurs. Tréner Gregg Popovich uznal kvalitu súpera. "Je to výborné mužstvo, majú veľa hráčov All-Star kalibru. Samozrejme že budeme bojovať do konca, i keď otočiť sériu bude veľmi ťažké," dodal Popovich.

play off NBA /na štyri víťazstvá/

tretí zápas finále Západnej konferencie

SAN ANTONIO SPURS - GOLDEN STATE WARRIORS 108:120 (33:29, 22:35, 33:36, 20:20)
Najviac bodov: Ginobili 21, Aldridge 18, Simmons 14 - Durant 33 (10 doskokov), Curry 21, Thompson 17, 18.792 divákov.

/stav série: 0:3/