Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Wembanyama debutoval v príprave 20 bodmi: Ešte sa môžem zlepšiť

Francúzsky basketbalista Victor Wembanyama vo svojom predsezónnom debute za San Antonio Spurs proti Oklahoma City Thunder 9. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Devätnásťročný Wembanyama sa zaskvel v prvom dejstve aj blokom na Jalena Williamsa, čím ukázal i svoje defenzívne schopnosti.

Los Angeles 10. októbra (TASR) - Francúzsky basketbalista Victor Wembanyama zaznamenal v noci na utorok 20 bodov vo svojom predsezónnom debute za San Antonio Spurs proti Oklahoma City Thunder (121:122). Najvyššie draftovaný hráč NBA v tomto roku strávil v prípravnom dueli na palubovke iba 19:22 min, no svojou hrou okamžite zaujal.

Devätnásťročný Wembanyama sa zaskvel v prvom dejstve aj blokom na Jalena Williamsa, čím ukázal i svoje defenzívne schopnosti. "Z hľadiska hry to bolo také, ako som očakával. V prvom polčase som mal niekoľko vydarených úsekov hry. Som nováčik, takže musím tvrdo pracovať a odovzdať sto percent. Môžem sa ešte zlepšiť," povedal 224 cm vysoký Francúz po svojom premiérovom vystúpení v novom drese.