Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Ndicka z AS Rím sa už cíti lepšie, zostane v nemocnici na pozorovanie

Futbalista Evan Ndicka, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný obranca odpadol bez cudzieho zavinenia a z trávniku ho museli odniesť na nosidlách.

Neapol 15. apríla (TASR) - Futbalista Evan Ndicka z AS Rím sa podľa informácií klubu cíti už lepšie. Hráč z Pobrežia Slonoviny odpadol bez cudzieho zavinenia v 70. minúte nedeľňajšieho zápasu 32. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže na ihrisku Udinese Calcio za stavu 1:1. Rozhodca po konzultácii s oboma trénermi duel predčasne ukončil.

"Celý tím navštívil Ndicku v nemocnici. Evan sa cíti lepšie a má dobrú náladu. V nemocnici zostane na pozorovanie," uviedol jeho klub na sociálnej sieti X (predtým Twitter). Dvadsaťštyriročný obranca odpadol bez cudzieho zavinenia a z trávniku ho museli odniesť na nosidlách.

Ndicka bol pri vedomí, keď ho odnášali. Tréner Rimanov Daniele de Rossi nasledoval ihneď po incidente svojho zverenca do tunelu, aby sa neskôr vrátil a diskutoval s hráčmi, rozhodcom Lucom Pairettom i koučom Udinese Gabrielem Cioffim. Po diskusii sa v zápase už nepokračovalo.

K situácii sa vyjadril aj nemecký klub Eintracht Frankfurt, v ktorom Ndicka pôsobil päť sezón. V júli minulého roka prestúpil do AS Rím. "Toto sú momenty, keď sa futbal stáva menej dôležitým. Naše priania na uzdravenie nepatria nikomu inému ako Evanovi Ndickovi. Zostaň silný, bojovník. Naše myšlienky sú s tebou," uviedlo vedenie tímu z Bundesligy podľa DPA.