Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Neapol si pribuchol dvere do Ligy majstrov

Slovenský reprezentant v drese SSC Neapol Marek Hamšík Foto: TASR/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Zverenci trénera Waltera Mazzarriho strácajú pred posledným kolom tri body na tretiu priečku zaručujúcu účasť v predkole prestížnej súťaže, ktorú momentálne okupuje Udinese.

Bologna 7. mája (TASR) - Futbalisti SSC Neapol si nedeľňajšou prehrou na ihrisku Bologne v talianskej Serii A pribuchli dvere do Ligy majstrov. Zverenci trénera Waltera Mazzarriho strácajú pred posledným kolom tri body na tretiu priečku zaručujúcu účasť v predkole prestížnej súťaže, ktorú momentálne okupuje Udinese. Pred Neapol sa v tabuľke dostalo aj Lazio Rím.

Slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka, ktorý odohral v Bologni celý zápas, mrzeli nevyužité šance v prvom polčase. "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Hrali sme výborne, boli sme jasne lepším mužstvom, avšak chýbalo korenie futbalu - góly. Viackrát sme trafili konštrukciu bránky, domáci gólman chytal parádne. Bolo to o úvodnom góle. Keby sme skórovali ako prví, tak stretnutie by sa vyvíjalo určite ináč. Chýbalo nám kúsok šťastia...,“ povedal Hamšík po skončení duelu pre svoju oficiálnu webovú stránku.

Ani po zmene strán Neapol neskóroval a nakoniec prehral 0:2. Keďže Udinese a Lazio vyhrali, tím spod Vezuvu klesol v tabuľke na piate miesto. "V poslednom ligovom zápase sezóny privítame na našom štadióne Sienu. Chceme vyhrať a rozlúčiť sa s našimi skvelými divákmi dobrou hrou a ziskom troch bodov. A potom budeme čakať na výsledky našich súperov v boji o účasť v Lige majstrov. Nádej zomiera posledná," dodal Hamšík.