Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

AC Miláno sa nadrelo na výhru, líder Juventus zdolal Bolognu

Futbalista AC Miláno Carlos Bacca sa teší po strelení gólu Foto: TASR/AP

Druhý tím tabuľky AS Rím si odváža z ihriska FC Janov tri body po výhre 1:0, ktorú zariadil vlastným gólom obranca Janova Arman Izzo.

Rím 8. januára (TASR) - Atalanta Bergamo zvíťazila na pôde Chieva Verona 4:1, keď o svojom triumfe rozhodla už v prvom polčase, ktorý vyhrala po dvoch góloch Alejandra Gomeza a jednom Andreu Contiho 3:0. Druhý tím tabuľky AS Rím si odváža z ihriska FC Janov tri body po výhre 1:0, ktorú zariadil vlastným gólom obranca Janova Arman Izzo.

Lazio Rím zvíťazil nad nováčikom Crotone 1:0, keď jediný gól zápasu strelil v 90. minúte Ciro Immobile. Domáci v prvom polčase nevyužili možnosť streliť gól, keď v 31. minúte Lucas Biglia nepremenil pokutový kop.

Milánske AC sa na svojom ihrisku trápilo s Cagliari a napokon vďaka gólu Kolumbijčana Carlosa Baccu z 88. min zvíťazilo 1:0. V zápasovej súpiske na strane domácich nefiguroval Juraj Kucka. Slovenský reprezentant utrpel na piatkovom tréningu zranenie operovaného kolena a kouč Vincenzo Montella ho tak z preventívnych dôvodov nechal oddychovať na tribúne.

V poslednom zápase dňa vyhral majster a líder Juventus Turín doma nad Bolognou jasne 3:0. Pred druhým AS Rím má v tabuľke náskok štyroch bodov, tretí SSC Neapol stráca na "zebry" sedem bodov. Juventus má ešte oproti prenasledovateľom jeden zápas k dobru.


Neapol víťazne

Futbalisti SSC Neapol vyhrali v sobotňajšom dueli 19. kola talianskej ligy nad Sampdoriou Janov 2:1, keď o ich triumfe rozhodol Lorenzo Tonelli gólom v piatej minúte nadstaveného času. V drese domácich odohral celý zápas slovenský reprezentant Marek Hamšík, v zostave hostí nechýbal jeho krajan Milan Škriniar. Neapol sa bodovo dostiahol na druhý AS Rím, má ale o zápas viac.

"Dnes sme ukázali, že sa nikdy nevzdávame," povedal hrdina večera Tonelli, ktorý z pozície stredného obrancu pri svojom sezónnom debute napokon zariadil tri body pre Neapol. Do zostavy sa dostal po odchode dvojice Kalidou Koulibaly a Faouzi Ghoulam na Africký pohár národov. "Toto je skvelý tím a chlapci mi dnes mimoriadne pomohli. Tak som sa im odvďačil," dodal Tonelli.

Neapol v závere otočil skóre, keď využil presilovku po vylúčení Matiasa Silvestreho. Ten inkasoval dve žlté karty, druhú po hodine hry pre obštrukcie pri rozohrávke domáceho brankára Pepeho Reinu. Sampdoria vtedy ešte viedla vďaka vlastnému gólu Elseida Hysaja, ale Manolo Gabbiadini a Tonelli sa postarali o zvrat. Neapol tak ťahá sériu ôsmich duelov bez prehry.

Slovák Marek Hamšík (vpravo) z Neapola a Pedro Pereira zo Sampdorie počas zápasu 19. kola talianskej Serie A 7. januára 2017 v Neapole.
Foto: TASR/AP


Serie A - 19. kolo:Nedeľa
Serie A - 19. kolo:

Udinese Calcio - Inter Miláno 1:2 (1:1)
Góly:
17. Jankto - 45.+2 a 87. Perišič

Chievo Verona - Atalanta Bergamo 1:4 (0:3)
Góly:
62. Pellissier - 4. a 23. Gomez, 42. Conti, 69. Freuler

FC Janov - AS Rím 0:1 (0:1)
Gól:
36. Izzo (vlastný)

Lazio Rím - Crotone Calcio 1:0 (0:0)
Gól:
90. Immobile.

Sassuolo Calcio - FC Turín 0:0

AC Miláno - Cagliari 1:0 (0:0)
Gól:
88. Bacca. ČK: 90.+4 Alves (Cagliari). /J. Kucka (AC Miláno) nefiguroval na zápasovej súpiske/

Juventus Turín - FC Bologna 3:0 (2:0)
Góly:
7. a 55. Higuain, 41. Dybala (z 11 m)

Sobota
SSC Neapol – Sampdoria Janov 2:1 (0:1)
Góly: 77. Gabbiadini, 90.+5 Tonelli – 30. Hysaj (vlastný), ČK: 61. Silvestre (Sampdoria)
/Hamšík celý zápas - Škriniar celý zápas/