Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Nedeľňajšie dvojhry Davisovho pohára zrušili pre dážď

Jozef Kovalík Foto: TASR

Duel Sama Grotha s Jozefom Kovalíkom najskôr niekoľkokrát posunuli a nakoniec ho aj s druhou dvojhrou definitívne zrušili.

Sydney 18. septembra (TASR) - Záverečné dvojhry barážoveho duelu o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára medzi Slovenskom a Austráliou v Sydney sa neuskutočnili pre dážď. V platnosti tak ostal stav po sobotňajšej štvorhre 3:0 pre domácich.

Duel Sama Grotha s Jozefom Kovalíkom najskôr niekoľkokrát posunuli a nakoniec ho aj s druhou dvojhrou definitívne zrušili. Austrália tak predĺžila svoje pôsobenie vo svetovej skupine na štyri roky, Slovensko bude opäť hrať v 1. skupine euro-africkej zóny, kde je od roku 2007.

Prvý bod pre Austráliu získal Nick Kyrgios, ktorý si poradil s Andrejom Martinom 6:3, 6:2 a 6:4. Po ňom uspel aj Bernard Tomic, keď zdolal Jozefa Kovalíka 7:6 (5), 6:4 a 6:4 a rozhodujúci tretí bod získali domáci v sobotňajšej štvorhre. Sam Groth s Johnom Peersom vyhrali nad Igorom Zelenayom a Martinom 6:4, 6:2, 6:7 (3) a 7:6 (2).

Slováci tak po tretí raz za sebou neuspeli v boji o návrat medzi elitnú daviscupovú šestnástku, v ktorej naposledy účinkovali v roku 2006. Vlani prehrali v Gdyni s domácim Poľskom 2:3, pred dvomi rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5. Zverenci kapitána Miloslava Mečířa spoznajú svojho súpera v novom ročníku prestížnej súťaže vo štvrtok 22. septembra o 14.00 SELČ, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb.