Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Nemci chcú v Riu vyrovnať výkon z Londýna, kde získali 44 medailí

Na snímke zlatá olympijská medaila počas prezentácie v Olympijskom parku v Rio de Janeiro 14. júna 2016. Foto: TASR

Nemecké médiá pred štyrmi rokmi ostro kritizovali svojich športovcov za to, že počas prvých štyroch dní nezískali ani jeden cenný kov. Tento raz by športovci nemali byť pod takým tlakom.

Rio de Janeiro 4. augusta (TASR) - Nemeckí športovci sa na olympijských hrách v Riu de Janeiro pokúsia vyrovnať zisk 44 medailí, ktoré pre svoju krajinu vybojovali pred štyrmi rokmi v Londýne. V stredu to podľa agentúry DPA povedal športový riaditeľ Nemeckého olympijského výboru Dirk Schimmelpfennig.

Schimmelpfennig však zároveň dodal, že nebudú dostávať športovcov pod tlak, aby cenné kovy zbierali hneď v úvode OH, ktoré oficiálne štartujú v piatok. "Vyhodnotenie a analýzu spravíme až na konci olympiády," povedal novinárom Schimmelpfennig v Nemeckom dome v Riu.



Nemecké médiá pred štyrmi rokmi v úvode olympiády v Londýne ostro kritizovali svojich športovcov za to, že počas prvých štyroch dní nezískali ani jeden cenný kov. Napokon však obsadili v záverečnej medailovej bilancii šieste miesto.

Ešte pred piatkovým otváracím ceremoniálom začnú svoje účinkovanie v Riu nemecké futbalové tímy mužov aj žien. V úvode hier zasiahnu do boja aj džudisti, strelci, cyklisti, plavci, skokani do vody a šermiari. Prvým nemeckým favoritom na zisk medaily v Riu bude plavec Paul Biedermann, ktorý sa v pondelok predstaví na 200 m voľný spôsob. Na minuloročných majstrovstvách sveta získal v tejto disciplíne bronz.